Zradca přehled

Zradca
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143252/zradca-143252.jpg 5 113 113

Daniel Silva je jednotkou v špionážnom žánri a dokazuje to aj svojím najnovším románom Zradca. Agent Gabriel Allon a jeho tím opäť bojujú proti jednému z najmocnejších mužov sveta, ruskému oligarchovi a obchodníkovi so zbraňami. Allon, poháňaný strachom o to, čo je mu najdrahšie, podstúpi najťažšiu skúšku svojho života.

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

The Defector, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zradca. Přihlašte se a napište ho.

Marcello_zbb
01.02.2024

Ja neviem... Komentár napíšem, knihu hodnotiť nebudem. Po prečítaní predchádzjúcej knihy Moskovské pravidlá, som mal problém sa do tejto knihy začítať. Až po niekoľkých pokusoch sa mi to nakoniec podarilo a knihu som si aj tak velmi neužil, nesadla mi. Zo začiatku som si sériu užíval, ale čím ďalej, tak mám pocit, že pán spisovateľ dostáva zhora objednávky na písanie tých správnych kníh ... :)

PitoR
27.12.2023 5 z 5

Najvyšší trest!
„Treba konať ticho, rýchlo a v pravý čas.“

Mám za sebou deviatu knihu v poradí, v ktorej izraelský agent Gabriel Allon bojuje proti terorizmu. Tentokrát však ide, okrem iného, aj o veľmi osobnú záležitosť – o život veľmi blízkej osoby. K tomu sľub bývalému ruskému agentovi, ktorý mu dvakrát zachránil život...

„Viete, čo robíme so zradcami, Gabriel? Odvedieme ich do malej miestnosti a prinútime kľaknúť si. Potom im strelíme do zátylku z veľkokalibrovej zbrane. Dáme si záležať, aby guľka vyletela cez tvár, lebo tak ich rodina nespozná. Telo hodíme do neoznačeného hrobu. Po páde komunizmu sa v Rusku veľa zmenilo, ale trest za zradu je stále rovnaký. Sľúbte mi jedno, Gabriel. Sľúbte mi, že nedovolíte, aby som skončil v neoznačenom hrobe.“

Gabrielovi sa vypomstilo, že v predošlej akcii proti ruskému oligarchovi (V tieni Moskvy) – ktorý predával nebezpečné zbrane naprieč svetom, to takpovediac nedotiahol do konca a nechal toho sviniara nažive. Len čo však tento zloduch siahol aj na jeho najbližšiu osobu, bolo rozhodnuté – najvyšší trest.

„Nemienim nečinne vyčkávať, kým ostatní plánujú moje zničenie. Podľa mňa máme na výber. Môžeme žiť v strachu. Alebo môžeme bojovať.“

Opäť veľmi napínavé od začiatku do samého konca. Na mojej strane maximálna spokojnosť; Daniel Silva je skvelý! A už sa teším na desiatu knihu v poradí – Prípad Rembrandt.

zd0981
23.03.2023 3 z 5

Tak tady jsem se už docela nudil. Ono psát knihy jako sérii není pro spisovatele myslím až tak jednoduché, aby se stále stejný hrdina, stále stejné postupy, stále stejné kulisy... neomrzely. Ne každý to dokáže. Uvidím, jak se s tím vyrovná autor v dalších dílech.
Potom mám pocit, že stále větší plochu knihy zabírají odkazy, někdy dost zdlouhavé a nudné, na stále se opakující na akce a situace z minulých příběhů.
Nakonec, ale za to spisovatel nemůže, jednání ruských politiků ve světle událostí posledního roku působí nereálně a víra, že snad třeba je možné s Rusy se dohodnout působí naivně. Ale tu naivní představu měl nejen D. Silva ale velká část západního světa.

Ak treba človeku spôsobiť zranenie, malo by byť také ťažké, aby sme sa nemuseli obávať jeho pomsty. (Machiavelli) (Zradca)

Kniha Zradca v seznamech

špionáž