Gambit s Ivanhoem přehled
Simon Hawke
Sci-fi román o cestách časem. První román z cyklu Časoválky. Hlavní hrdina (Lucas Priest) je členem temporálního sboru. To jest sboru, který dbá na hladký běh historie. V případě nebezpečí vysílá tato vojenská organizace zpět proti proudu času vojáky, kteří se přičiňují, aby tok dějin nebyl ničím a nikým narušen a historie plynula tak, jak je dáno minulostí současníků. Priest je ostřílený veterán, který sloužil již v mnoha konfliktech (plavil se na Viktorii pod Nelsonem, stál proti Hannibalovi, kočoval s Huny...). Nyní je postaven před nový, a zdá se, že nejtěžší, úkol. Jeden z nadřízených důstojníků sboru hodlá změnit historii tím, že plánuje odstranit Richarda Lví Srdce a sám usednout na jeho místo. A tak náš hrdina, vydávající se za rytíře Wilfreda z Ivanhoe, spolu se svým panošem a dvěma druhy, cestují do dvanáctého století a snaží se vyhledat a zneškodnit rebelujícího důstojníka. Ten je však neustále o krok před nimi a uchystává jim jedno překvapení za druhým. Výsadek z budoucnosti navíc zjistí, že hrdinové a realita, kterou hrají, je poněkud jiná, než praví legendy a musí proto napravit, co se dá. A tak se situace obrací a defenziva skupiny přechází v činy, které ústí ve finální souboj s hledanou osobou.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2003 , PolarisOriginální název:
The Ivanhoe Gambit, 1984
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gambit s Ivanhoem. Přihlašte se a napište ho.
Sice jsem nepochopila, proč vojáci z budoucnosti časovali bojovat do minulosti, ale samotný příběh falešného Ivanhoa a Robina Hooda, kteří se snaží zabránit rozštěpení časové linie zabitím falešného Richarda Lví srdce, mě bavil.
Jednohubka, první setkání s knížkou, která by propojovala scifi s historií. Ale bavilo mě to. Jen ty hrátky s časem pořád nechápu.
Kniha Gambit s Ivanhoem v seznamech
cestování časemAutorovy další knížky
1993 | Gambit Ivanhoe |
1996 | Zatracenec |
1997 | Nomád |
1996 | Železný trůn |
1996 | Hledač |
Ta jedna hvězda za to, že je to knížka přesně na cestu vlakem do práce a z práce. Ale jinak mě to moc nebavilo, zkoušela jsem ještě další díly Časoválek, ale dojem se nezlepšil. Člověk zná ta původní "díla", vzhledem ke svému koníčku znám dějiny i trochu nad rámec středoškolského dějepisu, ale pan Hawke mě nazaujal, nepřesvědčil.