Gannibal 1 přehled
Masaaki Ninomija
Policista Daigo Agawa je zrovna přeložen do horské vesnice Kuge. Místní obyvatelé ho i s rodinou přijmou vřele, ale když je nalezeno tělo jedné stařeny, Daigo si začíná všímat různých nesrovnalostí a brzy začne mít jisté podezření… „V téhle vesnici žijí kanibalové!“ Případy přibývají! Všudypřítomný je pocit nepřátelství a ostrakizace. První díl děsivé mangy, ze které se vám bude tajit dech, je tu!... celý text
Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: 2023 , GateOriginální název:
Gannibal, Tome 1, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gannibal 1. Přihlašte se a napište ho.
Takhle rozdílné pocity jsem už dlouho z nějaké knihy neměla.
Úplně luxusní námět záhadného malého města opředeného tajemstvím zmizení policisty a nehezkých řečí o kanibalismu zabitý totálně neschopným hlavním hrdinou - novým policistou. Sakra, ten chlápek je všechno, jen ne sebevědomý strážce pořádku, protože je naprosto normální nechat si v této profesi mířit zbraní na hlavu a pak to odmávnout jako běžnou věc mezi přáteli.
A celému příběhu, který, až na výše zmíněné, docela zajímavě graduje a odhaluje různé nesrovnalosti, nasadí "korunu" (opravdu ne v dobrém) naprosto nepřehledná kresba ve většině panelů. Asi chápu, že se autor snažil o temnou atmosféru, ale kupa černých šmouh ji moc nenavodí a člověk pak víc času stráví luštěním, co je co, než nasáváním pocitů děsu a hrůzy.
Co se ale opravdu povedlo, tak je závěr. Díky němu jsem zvedla hodnocení a ze zvědavosti se asi pustím do dalšího dílu, protože poslední panel knihy? Jako vzhledem k počtu dílů asi tuším, jak to dopadne, ale chci vědět, jak z toho hlavní hrdina vybruslil.
Atmosféra fajn, ale uveriteľné mi to teda moc neprišlo.
Ťažko povedať, či vo mne nakoniec zvíťazí zvedavosť a vrhnem sa na ďalšie diely.
Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)
22.10.2023
Kniha Gannibal 1 v seznamech
v Mé knihovně | 32x |
2023 | Gannibal 1 |
2024 | Gannibal 2 |
2024 | Gannibal 3 |
2024 | Gannibal 4 |
2024 | Gannibal 5 |
Po prvním díle jsem byla trochu nevrlá. Když jsem pročítala komentáře na jiných webech, s některými čtenáři jsem se shodla - kresby jsou zmatečné. Autor se snažil napěchovat co nejvíc akce na co nejméně místa a některé obrázky v černobílém provedení nerozezná ani Robert Langdon. Moc tomu nenapomáhá ani to, že naše Ostravské knihovnice mangy ‘zpevňují’ sponkami ve vazbě a některé bubliny jsou absolutně nečitelné.