Gerda: Příběh velryby přehled

Gerda: Příběh velryby
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375544/bmid_gerda-pribeh-velryby-TiM-375544.jpeg 4 498 498

Gerda série

Laskavé vyprávění o podmořském světě s působivými ilustracemi. Malá velryba Gerda si užívá spokojené dětství. Jednou se však přihodí něco nečekaného a Gerda zůstane sama, bez rodiny. A tak osamocená a smutná bloudí oceánem, až nakonec potká nové přátele. Kosatky, tučňáky, racky nebo třeba chobotnice. Od každého kamaráda se dozví nejen zajímavosti o jejich životě, ale především o fascinujícím světě, kterým proplouvá. Najde nakonec malá Gerda to, co hledá?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gerda: Příběh velryby. Přihlašte se a napište ho.

PaprikaPáťa
08.10.2024 5 z 5

je to velmi hezká knížka

Máca216
20.08.2024 5 z 5

Moc krásné, ilustrace naprosto úžasné.

Luciluc
07.07.2024 3 z 5

(SPOILER) „Nezáleží na tom, jestli se na první pohled zdá, že se věci nemohou povést. Stačí jen překonat strach a dokážeme mnohé.“ (kap. 7)

Knížka čtená dceři. Příběh velryby Gerdy jsem měla v merku už delší dobu a Adrián Macho je můj oblíbený ilustrátor, takže když jsem na knihu narazila v knihovně, volba byla jasná. Kniha je určena dětem od čtyř let, obsahuje dvanáct mini kapitol a je bohatě ilustrovaná. Příběh mě bohužel zklamal, jde hodně jen po povrchu a potenciál příběhu není vůbec využitý. Gerda se po ztrátě rodiny (maminky, tatínka a bratra Larse) vydává do vzdálených severských vod, aby tam našla odpovědi na své otázky a snad, jak doufá, i svou rodinu. Setkává se s několika dalšími tvory - kosatkami, chobotnicí, racky, tučňáky, ledním medvědem a narvalem. Podle mého je v textu pro malé děti příliš (možná až zbytečných) květnatých popisů prostředí na úkor dialogů a větší dějovosti. Jednotlivé kapitoly na mě působily „useknutě“ a celé to bylo takové…plytké, což je škoda. Plus dávám za to, že se dcera naučila nové živočichy (narval, běluha a vorvaň), opravdu velké plus za ilustrace, ale celkově hodnotím jen třemi hvězdičkami.

Knižní novinky (21.5. - 3.6.)

21.05.2018

Ocenění knihy (1)

2019 - Kniha roku - Čtení tě mění (Dětská kniha)

Kniha Gerda: Příběh velryby v seznamech