Laskavé vyprávění o podmořském světě s působivými ilustracemi. Malá velryba Gerda si užívá spokojené dětství. Jednou se však přihodí něco nečekaného a Gerda zůstane sama, bez rodiny. A tak osamocená a smutná bloudí oc... více
Oceán 2007, kolektiv autorů
ÚŽASNÁ, STRHUJÚCA publikácia s nepredstaviteľne širokým záberom a nádhernými obrázkami – to je Oceán. Kniha, s ktorou sa vydáte na neuveriteľnú cestu do hlbín úžasného morského sveta. SVET VODY OCEÁN vám poodhalí vše... více
Rybáři 2017, Liao Chung-ťi
Snaha porozumět prostředí, v němž člověk žije, a poznat živé organismy, které s ním okolní svět sdílejí, je hlavním tématem příběhů Liao Chung-ťiho, tchajwanského autora, který v České republice dosud nepublikoval. Povíd... více
Akvarijní ryby 1996, Dick Mills
Srozumitelný text, dokonalé barevné fotografie a systémové zařazení jednotlivých druhů akvarijních rybiček dělají z této knihy výborného průvodce akvaristické záliby. Kniha obsahuje 700 barevných fotografií více než 500 ... více
Rybí receptář Miloše Štěpničky 2009, Miloš Štěpnička
Autor známý z televizního Receptáře přináší vyčerpávající rady, jak v kuchyni zpracovat sladkovodní a mořské ryby a nabízí zajímavé recepty na přípravu ryb a mořských živočichů. více
Výprava do neznáma 1967, Hans Hass
Naučná i zábavná a napínavá kniha ze světa mořských živočichů. Autor, tvůrce i u nás známých filmů Výprava Xarifa a Dobrodružství v Rudém moři, vypráví v knize o své další výpravě za tajemstvím mořských hlubin, tentok... více
Rybí kuchyně 2005, Jindřich Vaňha
Rybí kuchařka legendárního Jindřicha Vaňhy, předválečného majitele známé rybí restaurace na Václavském náměstí a mnoha rybáren v Čechách a na Moravě. 4. vydání více
Veľký obrazový atlas rýb 1989, Stanislav Frank
Priblížiť tajomný svet rýb našim očiam sa podujal známy pražský ichtyológ a akvarista RNDr. Stanislav Frank, CSc., a svoj zámer umocnil vyše 800 čiernobielymi fotografiami a 64 farebnými prílohami. více
Velká obrazová encyklopedie rybaření 1999, kolektiv autorů
Nejobsáhlejší světový průvodce sladkovodním i mořským rybolovem obsahuje praktické informace o rybách, výzbroji a výstroji i o technikách lovu. Poskytuje systematický přehled všech druhů sladkovodních i mořských ryb pro ... více
Co žije ve Středozemním moři? 2005, Matthias Bergbauer
Určovací příručka. Středozemní moře je jedním z nejzajímavějších moří světa. V této knize, které je určena nejen pro potápěče naleznete 368 živočichů a rostlin, vše barevně vyobrazeno. více
Skandinávská kuchyně 1969, Jindřich Roubíček
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Mořská (nejen) kuchařka 2007, Dagmar Derré
Nová kuchařka z edice Jídlo jako lék přináší cenné rady pro nákup a zpracování běžně dostupných ryb a darů moře a mnoho receptů, které prospějí vašemu zdraví i štíhlé linii. více
Rybářská kuchařka - 130 receptů 2008, Eva Štiková
Kniha nabízí 130 receptů k zpracování ryb na všechny způsoby. více
Ryby, měkkýši a korýši na nový způsob 1994, neznámý - neuveden
přeloženo z anglického originálu více
Středozemní moře 2005, Lawson Wood
Tato příručka vám pomůže určit 289 druhů ryb, korálů a dalších bezobratlých živočichů. U každého druhu jsou orientační symboly umožňující na první pohled určit biotop, potravu a chování. Příručka pokrývá oblast Gibraltar... více
Lovíme v noci 2006, Milan Tychler
Když se setmí, na svou cestu za potravou vyplouvají velké a opatrné ryby, dosud se skrývající někde v ústraní, a také velké skupiny dravců. Při dně se kradou elegantní candáti, v úplných mělčinách šplouchají ocasními plo... více
Atlas ryb a dalších živočichů korálových útesů Rudého moře 2024, Alena Doležalová
Praktická příručka pro podvodní nadšence. Tato kniha je určená nadšencům a milovníkům podmořského života a především těm, kteří propadli krásám Rudého moře. Její hlavní součástí je atlas téměř všech druhů ryb a mořských... více
Svět ryb 2008, Otto Pospíšil
Podtitul: průvodce mořským a sladkovodním rybolovem Podrobný obrazový atlas 137 druhů sladkovodních a mořských ryb Charakteristické i rozlišovací znaky a prostředí, kde ryby žijí Způsoby lovu a vhodné nástrahy Zají... více
Rybářská kuchařka 1991, Jiří Kráčmar
Podrobná kuchařka obsahující cca 400 receptů. První část pojednává o rybím mase všeobecně, v dalších částí uvádí recepty dle jednotlivých ryb,. teplé i studené kuchyně více
Delfíny, mysliace tvory? 1972, Avenir Grigorjevič Tomilin
Obsah: Záhada slepého vorvaňa, Púť po oceánoch, Neptúnove prekvapenia a gigantické akváriá, Morskí akrobati, Okná do sveta pod vodou, Majú veľryby čuch ?, Kamene a palice namiesto potravy, Hmat veľrýb, Vidia si veľryby c... více