Více než 450 receptů na přípravu řízků z vepřového, telecího, hovězícho, drůbežího, králičího a skopového masa, z ryb, zvěřiny, sýra, vajec, zeleniny i hub. Nejoblíbenější jídlo české, středoevropské i světové kuchyně. více
Ošetřování a kuchyňská úprava zvěřiny 1983, Jarmila Rakušanová
Pro publikaci bylo vybráno na 360 receptů, obsahujících návody na přípravu polévek, vnitřností, zvěřinových pokrmů, některých příloh podávaných ke zvěřině i na konzervaci zvěřiny. Byly voleny předpisy na úpravu těch druh... více
Myslivost 1975, Luboš Zelený
Myslivost v Československu - Hospodářský význam myslivosti - Organizace myslivosti - Myslivecká zoologie - Myslivecká péče o zvěř - Stopařství - Lov a zužitkování zvěře - Myslivecké mravy, zvyklosti a obyčeje - Lovecké s... více
Nová domácí kuchařka /2 - Maso, zvěřina, drůbež, ryby 1972, Maryna Klimentová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Nejlepší z minutek 2005, Libuše Vlachová
Minutky z vepřového, hovězího, telecího, skopového, jehněčího, mletého, krůtího a kuřecího masa, z ryb a zvěřiny. Kromě toho zde najdete vhodné přílohy a omáčky. více
Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole 1986, Oldřich Kosek
Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole. více
Myslivecká kuchařka 1968, kolektiv autorů
Myslivecká kuchařka je určena pro širokou veřejnost, pro domácnosti našich myslivců a lesníků. Obsahuje receptury k přípravě zvěřiny užitkové i škodné. Obsahuje také řadu původních receptů, vzniklých v našich myslivnách.... více
Zvěřinové hody 2002, Jana Tetíková
Brožovaná kuchařka obsahuje řadu receptů na kuchyňskou úpravu zvěřiny. V úvodu knihy najdeme krátkou stať o myslivecké tradici a myslivecké latině. Nechybí ani popis spárkaté, srstnaté a pernaté zvěře i popis kuchání, z... více
Moderní myslivecká kuchařka 2007, Zdeněk Schejbal
Zdeněk Schejbal je dlouholetým aktivním myslivcem a také zkušeným šéfkuchařem. Tato zajímavá kuchařka přináší nový moderní pohled na využití zvěřiny v kuchyni. Autor vychází přitom ze zásad zdravé kuchyně, využívá dostup... více
Speciality ze zvěřiny 2016, Jiří Poláček
Speciální kuchařka pro myslivce a lesníky. více
Hydina a zverina vo výžive 1990, Ladislav Bobiš
Obsah: Naše stravovanie z pohľadu racionálnej výživy, Energia a hlavné živiny, Minerálne látky, Vitamíny, Voda, Enzýmy, Hydina a zverina v našej výžive, Výpočet energetických a nutritívnych hodnôt jedál, Recepty, Polievk... více
Selská kuchyně 2009, Jana Duží
Kniha klasických receptů lidové, selské kuchyně. Zabijačkové pochoutky, příprava různých druhů mas, včetně skopového, jehněčího, drůbeží maso i zvěřina, klobásy a klasické přílohy. V knize jsou 4 stránky obrazové přílohy... více
Myslivec a rybář v kuchyni 2009, Vladimír Doležal
Více než 300 originálních receptů na přípravu zvěřiny a ryb, které autor zaznamenal z velké části mezi profesionálními a amatérskými myslivci a rybáři. Součástí jsou i recepty ze specializovaných restaurací. více
Maso a zvěřina 2010, Christian Teubner
V rozsáhlé lexikonové části této publikace najdete všechny základní informace o jatečním mase, drůbeži a zvěřině: od vepřového a bizoního masa přes drůbež a pernatou zvěřinu až po maso kančí či jelení. Praktickými otázka... více
Vaření II 1968, Maryna Klimentová
Soubor rad a zkušeností, určených začátečníkům ve vaření, obsahuje základní pokyny pro zpracování masa, zvěřiny, drůbeže, ryb, mléka, sýrů a vajec. více
Grilování doma i na chatě 2007, Libuše Vlachová
Grilování vepřového, hovězího a telecího masa, drůbeže, zvěřiny, ryb, králíka, ovoce aj. více
Ryba, zvěřina, drůbež 1994, Dr. Oetker
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Minutky 1978, Libuše Vlachová
Kromě předpisů na přípravu minutek z hovězího, telecího, vepřového, skopového, mletého a velrybího masa, z drůbeže, zvěřiny a uzenin informuje autorka o vhodných druzích masa a o technologii přípravy minutek. Zabývá se t... více
Pokrmy z masa 1999, Anna Marienková
drůbeží, hovězí, vepřové, ryby, zvěřina, mleté maso více
Myslivecká kuchařka - 130 receptů 2007, Antonie Kučerová
Nová kuchařská knížka pro příznivce zdravého a pohodového vaření. Je zaměřena na snadnou přípravu pokrmů z dostupných surovin. vaření zvládně i úplný začátečník, inspiraci zde však najde i zběhlý kuchař a nejeden gurmán,... více