Jindřich Vaňha
česká, 1889 - 1961
Nové komentáře u knih Jindřich Vaňha
Rybí kuchyně
„Nepřekonatelná Vaňhova rybí kuchařka je nadčasová, Vaňha se ve 30. letech rozhodl, že naučí Čechy jíst ryby. Síť prodejen ,, rybáren,, byla nejen v Praze na Václavském náměstí, ale i dalších městech. Naučil je jíst sladkovodní, mořské ryby i mořské plody. V knize nechybí atlas ryb, mořských plodů, slovníček ryb , technologické postupy ( hojně používáno receptů z francouzské kuchyně i francouzské názvy), přílohy k rybám včetně omáček, majonéz atd. výkladový slovník cizích pojmů a samozřejmě recepty, úžasná kniha na to, že první vydání vyšlo pomalu před 100 lety.“... celý text
— vvikingg
Rybí kuchyně
„Dnes se mi knížka dostala do ruky a nestačím koukat :)
Dřív bylo tolik receptů!!! Kdo je trošku zapálený do vaření a chtěl by se zlepšit v rybách tak je to kniha pro Vás.“... celý text
— Medvidek82
Rybí kuchyně
„Obsáhlé a velmi povedené dílo z pera na slovo vzatého odborníka. O rybím kuchaření se tu člověk dozví úplně všechno. A je to taky tip na pěknej vánoční dárek, před časem jsem touhle knihou obdaroval svoje sestry a obě si ji moc chválej.“... celý text
— woodward