Mokrá ryba přehled
Volker Kutscher
Gereon Rath série
1. díl >
Berlín roku 1929. Kriminální komisař Gereon Rath zažívá město, které je v rauši. Kokain, ilegální noční kluby, politické pouliční bitvy – prostě tanec na sopce. Mladý, ctižádostivý komisař, který je ve městě nový a byl uklizen na mravnostní oddělení, se nikým nepověřen zapojí do vyšetřování, které vede oddělení vražd – a netuší, že píchl do vosího hnízdaMrtvý bez identity a se stopami bestiálního mučení je pro oddělení vražd hádankou. Rath objeví pojítko se skupinou Rusů v exilu, kteří měli v plánu nakoupit zbraně za pašované zlato a připravit puč. Po zlatu a zbraních však pasou i jiní. Rath narazí na polovojenské jednotky i organizovaný zločin. Zamiluje se do Charly, stenotypistky na oddělení vražd, a využije jejích zasvěcených informací pro své osamělé vyšetřování. Přitom se do případu zaplétá víc a víc...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2017 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Der nasse Fisch, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mokrá ryba. Přihlašte se a napište ho.
Konečně jsem se pustila do čtení série s Gereonem Rathem (dlouho po sledování skvělého televizního seriálu a inspirována přečtením rozhovoru s V. Kutcherem). Od čtení si slibuju především možnost sledovat vývoj politické situace a společenského pozadí od r. 1929 (bez toho by mě asi odradila hlavní postava, zatím dost nesympatický hrdina, ale třeba se to zlepší, a to, že Charly Ritterová má podstatně menší roli než v seriálu, spíš objekt Rathových tužeb než akční ženská hrdinka).
Nepresvedčilo ma to veľmi. Taký priemerný krimi román, ktorého komiksové spracovanie je omnoho lepšie. Ale seriál si pozriem určite.
Knižní novinky (47. týden)
17.11.2019
10 nejprodávanějších eknih (únor)
05.03.2019
Velký knižní čtvrtek - 19. října
16.10.2017
Kniha Mokrá ryba v seznamech
detektivní a krimi romány německá literatura Německo Berlín 30. léta 20. století historické detektivky krimi meziválečné období (1918-1938) Výmarská republika zfilmováno – TV seriál
2017 | Mokrá ryba |
2018 | Tichý zabiják |
2019 | Goldstein |
2019 | Spis Vaterland |
2021 | Olympia |
Pouze jako audiokniha a předtím seriáů. Prostředí autentické a přitažlivé. zápletka a děj napínavý, ale to rozuzlení a některé motivy, ano, vlastně příliš pohádkové.