Gladiátor přehled

Gladiátor
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231486/bmid_gladiator-231486.jpg 4 101 101

Historický román se odehrává v 1. století n. l. v císařském Římě, sleduje osudy Gaia Vitellia, nejslavnějšího římského gladiátora. Mladík sem přijíždí s úmyslem živit se jako kotlář. Náhoda mu však přihraje do cesty krásnou kurtizánu Messalinu, manželku císaře Claudia, která mu nabídne svou přízeň a rozhodne se z Vitellia udělat idol, gladiátora, o němž bude hovořit celý svět. Na pozadí historické fresky zachycující život antické metropole, zákulisí krutého divadla v arénách i pletichy u dvora se odehrává příběh čisté lásky Vitellia k židovské dívce Rebece. Vitellius zažije i výstřelky krvežíznivého Nerona, pronásledování křesťanů a požár Říma. Z někdejšího nesmělého mladíka se stává slavný gladiátor, ctihodný Říman a bohatý muž. Osud je však neúprosný; tragická věštba se naplňuje...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gladiátor. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

uzivatel83509
08.10.2023 3 z 5

Kniha je velice dobře a čtivě napsaná - má v sobě momenty, které stojí za přečtení (pohřbení ženy za živa, požár nebo některé souboje... a ten drsný konec, to teda...)
- jelikož čtu jiný druh knih, celkově mě příběh bavil tak napůl - některé odstavce, kde se nic nedělo, jsem přeskákala, jinak bych to asi ani nedočetla, ale jsem ráda, že jsem dočetla..

Leona333
06.09.2022 3 z 5

Antické příběhy a příběhy dávného - velikého Říma, mám ráda. Tady mi ovšem autor svým příběhem o gladiátorovi Vetelliusovi, moc nesedl.
Děj, dějová linka, je tak nějak zvláštně sešroubovaná... Téměř, až špatně uvěřitelná. Philipp Vandenberg se svým hrdinou, jeho city, boji, výzvami a i rozhodnutími, bohužel až fatálními..., skáče - přeskakuje v knize, jako ,,polní zajíček z meze na mez."
Je mi líto, ale tentokrát jsem z knihy a jejího čtení, moc nadšená nebyla.


madem
28.08.2022 3 z 5

Byl by to skvělý historický román, kdyby mi hlavní hrdina byl alespoň trošku sympatický. Ale knihu jsem přečetla tak rychle, že jsem si na něj nezvykla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Gladiátor v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených161x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených8x
v Knihotéce132x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x