Goldstein píše dceři přehled
Irena Dousková
Irena Dousková, autorka dnes již proslulého románu Hrdý Budžes, vydala o pouhý rok dříve svou prozaickou prvotinu Goldstein píše dceři (1997). V dopisech, které posílá stárnoucí filmový režisér z Izraele své dospělé dceři do Prahy, se postupně odkrývají peripetie jeho života v Čechách i v jeho nové zemi a rozporuplnost opožděně navázaného, nenaplněného vztahu. Tento výsostně komorní příběh o otcovské lásce i sebelásce, odehrávající se na přelomu 80. a 90. let dvacátého století, vychází v novém vydání s krásnými ilustracemi Lucie Lomové.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Goldstein píše dceři. Přihlašte se a napište ho.
Kniha je napsaná zajímavou formou dopisů. Píše otec své 25leté dceři, se kterou se od jejích pěti měsíců neviděl, protože emigroval do Izraele. Pokoušela jsem se vcítit do Josefa i do Kláry, více se mi to dařilo právě u dcery. Zkoušela jsem si představit, co otci odpovídala. Určitě jsem ráda, že jsem nejprve četla trilogii o Helence Součkové.
Poslouchala jsem audio a nemohu se ubránit srovnání s Hrdý Budžes.Oproti tomu je tato knížka celkem nudná. Možná to je i interpretací audia.
Kniha Goldstein píše dceři v seznamech
dopisy 80. léta 20. století 90. léta 20. století romány v dopisech, epistolární romány otcové a dcery české rományAutorovy další knížky
1998 | Hrdý Budžes |
2006 | Oněgin byl Rusák |
2011 | Darda |
2014 | Medvědí tanec |
2008 | O bílých slonech |
pro mně paráda. jestli se chcete dozvědět něco o pozadí doby a vztahů, které žila autorka, toto je ideální příležitost. někdy až moc otevřené, jindy dokonale zazděné výpovědi, posuny reality požadovaným sěrem, přizpůsobování doby... prostě knížka plná detailů ze života.