Gothikana přehled

Gothikana
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543200/bmid_gothikana.png 4 88 88

Corvina Clemmová právě přišla o matku, jediného člověka, který jí kdy rozuměl. V tu chvíli to vypadá, že se její svět zhroutil. Jenže pak obdrží přijímací dopis z tajemstvím opředené univerzity Nikdyvíce. Netuší, že se univerzita nachází ve starém, odlehlém hradu na vrcholku hory, který má temnou minulost. Vad Deverell je od přírody tajnůstkář a jeho ostřížímu zraku nic neunikne. Na hradě dokončuje svou dizertaci a také učí. A rozhodně ví, jak je tu nebezpečno. A od chvíle, kdy se setká s Corvinou, je mu jasné, že tato dívka představuje hrozbu všemu, o co celý život usiloval. Ti dva se nikdy neměli setkat. Jejich zakázaný vztah je od začátku odsouzen k nezdaru. Ale prastará síla je nezadržitelně přitahuje k sobě. Zatímco Corvina se snaží zjistit, proč se na škole každých pět let ztrácejí studenti, Vad se ji musí pokusit ochránit. A tak začíná příběh plný tajemství, hrůzy, a lásky, kterou najdete tam, kde byste ji nikdy nečekali…... celý text

Literatura světová Fantasy Erotika
Vydáno: ekniha , Laser-books (Laser)
Originální název:

Gothikana, 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gothikana. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (28)

katasokolov
předevčírem 5 z 5

5/5*

“To ty jsi horou, na které cihlu po cihle postavím svůj hrad. Dokud budeš stát, já přetrvám. Pokud padneš, padnu s tebou."

Strašně dobrý! Atmosféra, jež vám poskytne blaho husí kůže.

Takhle si představuju moderní gotický román, okořeněný a zamíchaný. Tuhle delikatesu rozhodně chcete číst. Zamilovala jsem se do prostředí Nikdyvíc, do tajemného pana Deverella a odbojné Corviny.

Na stránkách Gothikany naleznete tajemství, lži, neočekávané zvraty, nadpřirozené vsuvky, vraždy, kult, dědičnou nemoc, nebezpečí, únosy, tabu, lásku a erotické pnutí. Vše, co vaše hrdlo ráčí. Geniální kniha na podzimní dny, hezky někde s dekou a červeným vínem.

Hlavní postava Corviny je velmi zdařilá a získala si mne okamžitě. Její neduhy, obavy a především šatník s doplňky byly topovky. A ten nádherný, dojemný, láskyplný vztah s matkou, ještě teď jsem v dojetí ze závěrečné scény.

Neměla jsem po přečtení autorčina Predátora, který mne příliš neoslovil, žádná očekávání a jsem velmi mile překvapena. Doporučuji a doufám, že na tamní univerzitu ještě v budoucnu zavítáme. Konec je takový uzavřený/otevřený a pro jednou jsem tomu ráda.

Tesset
16.09.2024 3 z 5

Nebudu lhát, knížku jsem si pořídila kvůli krásné obálce a ořízce. Obsah už tak dobrý není. Spíš než temná romance k tomu sedí gotický mysteriózní román. Ten vztah byl celkem podivný, ale zase ani úplně nestandardní taky nebyl. Celkově jsem očekávala něco lepšího. Občas to tíhlo k tomu, že jste si mysleli, že se příběh odehrává v 19. století a pak najednou přišlo připomenutí v podobě internetu nebo auta a moderní mluvy - tohle za mě takový kočkopes. Nebylo to vyloženě špatné, ale ani nic extra. Nebo jsem jen měla velká očekávání. Škoda


Jita160
15.09.2024 5 z 5

Ponurý příběh zahalený tajemstvím, prokletím, dávným proroctvím a magií....prostě divnokniha.
Odehrává se na temném hradě ,,Nikdyvíc" z kterého vám budou stát chloupky po celém těle. Číši z něho čiré zlo,ale i v něm se odehrává utajovaný, milostný ,bouřlivý vztah mezi profesorem ,, ďáblem Vadem" a duševně nemocnou studentkou ,,čarodějkou Corvinou". On se stává jejím přístavem v moři šílenství,protože ona potřebuje ďábla,který se postaví jejím démonům,protože sama jim čelit nechce.
Budete se cítit zmatení, frustrovaní,podráždění ale i vzrušení protože v Nikdyvíc je tolik tajemství,že je možná lépe když některé z nich nikdy nevyjdou najevo.

všechny komentáře

Související novinky (4)

Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)

08.09.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (35. týden)

04.09.2024


Neobyčejná dívka, tajemný muž, prastarý hrad...

28.08.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Gothikana v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených10x
v Knihotéce114x
v Chystám se číst265x
v Chci si koupit117x
v dalších seznamech3x