Had a hůl přehled
Barbara Wood
Sýrie, rok 1450 před Kristem. Leah, nejstarší dceři vinaře, bylo právě osmnáct lety a dosáhla tak tradičního věku pro zásnuby. Nabídku k sňatku bohatého, ale krutého stavitele lodí Jothama odmítne poté, co zjistí že Jotham i jeho rodina trpí epilepsií. Rozzruřený takovou veřejnou potupou, začne Jotham vydírat otce Leah - buď se za něj Leah provdá, nebo Jotham celou její rodinu zničí... Nová kniha jedné z celosvětově nejúspěšnějších autorek historických románů.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2014 , Ikar (ČR)Originální název:
The Serpent and the Staff, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Had a hůl. Přihlašte se a napište ho.
Za mě příliš "červené knihovny" a příliš naivní. A naopak - málo dobrodružství, málo důvtipu hlavních hrdinů*ek. Příběh se odvíjel nedůvěryhodně a problémy se řešily stylem "deux ex machina".
Na můj vkus příliš červená knihovna. Dočetla jsem, příběh zajímavý, ale zbytečně přeplácaný a přeslazený.
Knižní novinky (40. týden)
29.09.2019
Kniha Had a hůl v seznamech
1998 | Panenky z ráje |
1999 | Pod africkým sluncem |
2001 | Doktorka Samantha |
2002 | Plamen duše |
2011 | Zlatá země |
(SPOILER) Příběh je zajímavý tak prvních 100 stran. K tomu autorka vměstnává nutné zajímavosti, které si nastudovala, třeba že celer máme od Egypťanů. Pak se to ale zvrtne, děj začne absurdně kličkovat a protahovat se, jeno aby bylo o čem psát, čím vyplnit rozsah knížky.
Kýč, za který by se styděla i Esmeralda, hysterické scény a proslovy,
"tak řekni, že mě miluješ", růžová lovestory a srdcervoucí happyend.
Kdyby text nebyl psán čtivě a neutíkalo to, asi bych těch 450 stran nedala. Podle seznamu tvorby sype autorka kalibry stejného rázu co 3 roky. Je s podivem, že i ve věku 75let.