Hamlet (2009) | Databáze knih

Hamlet přehled

Hamlet
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37524/bmid_hamlet-MQr-37524.jpg 4 3731 3731

Hlavnímu hrdinovi se ve snu zjeví duch jeho otce, dánského krále otráveného vlastním bratrem Klaudiem, a žádá, aby pomstil jeho vraždu. Hamlet na hradě zinscenuje hru, která přesně popisuje smrt jeho otce. Klaudius se sám usvědčí a nařkne Hamleta, že je blázen. Slavná tragédie popisuje osud Hamleta a končí jeho smrtí v souboji. V tomto překladu vydání čtvrté.... celý text

Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: , Academia

The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark, 1601

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hamlet. Přihlašte se a napište ho.

bobinkova
předevčírem 3 z 5

Četla jsem to k maturitě a vzhledem k mé lásce k romanťárnám dnešní doby je jasné, že toto dílo nemohu chápat a náležitě ocenit. Mohu, ale hodnotit to, jak se mi kniha jako literárnímu laikovi četla a to teda nebylo nic moc. Jsem ráda, že jsem si ji nevytáhla, protože občas se zde nacházel jazyk, kterému jsem moc nerozuměla, ale nemám to Williamovi za zlé, on by určitě taky nevěděl, co znamená skibidi.

Mruskulka
15.02.2025

Shakespeare je klasika. Popravdě jsem čekala víc podle toho, jak je dílo hodnoceno. Ráda navštívím divadelní zpracování.

DejSemTuKnihu
07.02.2025 5 z 5

Moc se mi líbí celý příběh a nápad hry. Will to má zkrátka do detailu promyšlené a to je právě ta věc, která mě na tom baví.
Dvakrát jsem byla v divadle u Bezručů v Ostravě s Josefem Trojanem v hlavní roli a nemůžu si to vynachválit. Určitě doporučuji všem. Bylo to snad nejlepší divadelní představení, které jsem doposud viděla.
Určitě si v budoucnu chci přečíst víc Shakespearových her, protože to byl mistr svého řemesla a to, co vytvořil, je prostě skvělé.

Kniha Hamlet v seznamech

v Přečtených6 762x