Hana Mašková přehled
Hana Kotíková
Pravdivý příběh legendární krasobruslařky. Pokud bychom věřili pohádkám, pak první sudička dala Hance Maškové do vínku krásu, mnohostranný talent a inteligenci. Druhá přidala úspěch a slávu. Ale ta třetí… Kniha odhaluje pravdivý příběh jedné dívky, která se stala idolem. Když vyjela na led, diváci u obrazovek ani nedýchali. Byla pro ně kouzelnou vílou, romantickou princeznou s krásnýma, hlubokýma očima. Netušili však, jaký smutek a osamělost se za nimi skrývá.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hana Mašková. Přihlašte se a napište ho.

Pokud ocekavate zivotopis, muzete byt zklamani. Ja byla. Myslim, ze takto by zivotopis vypadat nemel, pokud dotycna osoba jiz nezije. Plne zde souhlasim s Daniela 777, ze po tolik letech jsou rozhovory zcela mimo. Pokud bych knihu mela hodnotit, jak je prezentovana, tj. biografie, pohybovaly by se hvezdy kolem 2.
Pro me to byl pribeh. Pribeh, ktery se cetl krasne. Romance se smutnym koncem, ktery byl inspirovany skutecnou postavou. V tom pripade davam 4.

Ze začátku jsem byla nadšená, poté nadšení upadalo, protože jsem se občas ztrácela v čase, a došla jsem až ke konci, který, ač jsem to čekala, mi vehnal slzy do očí. Autorka píše hezky, mile, zajímavě její život rozdělila do krátkých kapitolek. Někdy mi ale připadaly ukončené předčasně. Dočetla jsem kapitolu a zůstal ve mně pocit “no… a co bylo dál??”.
Zajímalo by mě také, jak moc jsou některé příběhy autentické. Knihu ale i přes určité výtky doporučuji, dobré čtení z naší sportovní historie.
Knižní novinky (38. týden)
16.09.2019
Kniha Hana Mašková v seznamech
v Mé knihovně | 11x |
Spíš se zde řešila její despotická matka. Nepřišlo mi to jako biografie (kromě fotek), ale spíš román o Haně Maškové a její matce. Obdivuji její nadšení, dřinu a odhodlání v drsném sportu jako je krasobruslení, ale čekala jsem v této knize víc jí než matky.