Hannibal přehled
Thomas Harris
Hannibal Lecter série
Dlho očakávané pokračovanie románu Mlčanie jahniat. Sedem rokov prešlo odvtedy, čo dr. Hannibal Lecter ušiel z väzenia. Lenže jeho šiesta obeť, ktorá prežila, Mason Verger, je posadnutý túžbou po pomste. .. Zistil, že ak chce upútať jeho pozornosť, musí mať ako návnadu to, na čom Lecterovi najviac záleží. .. Táto kniha nás opäť uvádza do spôsobu myslenia vraha a vykresľuje mrazivý obraz toho, ako zákerne a nenápadne sa rodí a vyvíja zlo.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2018 , Ikar (SK)Originální název:
Hannibal, 1999
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hannibal. Přihlašte se a napište ho.

Mlčení jehňátek to nepřekonalo, ale přesto je to skvěle napsané.
A dr Lecter? Vidím ho jako Anthony Hopkinse.

Kniha končí uplně jinak než film. Čtení to bylo zajímavé ale Mlčení jehňátek to nepřekonalo.
Knižní novinky (8. týden)
16.02.2020
1992 | ![]() |
1999 | ![]() |
2007 | ![]() |
2002 | ![]() |
Chystala jsem se podívat na film, ale ještě předtím jsem si chtěla přečíst knihu, která mi již delší dobu ležela v knihovničce. Hannibal je podobně strhující jako Mlčení jehňátek (další dva romány jsem zatím nečetla). Dokonce je možná ještě o chlup lepší, protože více rozpracovává postavu doktora Lectera a umožňuje čtenáři poznat doktorovo uvažování a pohnutky. Román je v některých místech morbidní a nic pro slabé povahy, osobně mi nejvíce v paměti utkvěla celá dějová linka ohledně lidožravých prasat.