Mlčení jehňátek přehled

Mlčení jehňátek
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407026/bmid_mlceni-jehnatek-DZU-407026.jpg 5 2041 2041

Hannibal Lecter série

Nejslavnější kniha série o Hannibalu Lecterovi, geniálním vrahovi s chutí na lidské maso. Podobně jako v Červeném drakovi se tu vyšetřovatel FBI – tentokrát ovšem žena Clarice Starlingová – obrací právě na něj, aby pomohl s dopadením jiného šíleného zabijáka, muže přezdívaného Buffalo Bill pro jeho zálibu stahovat své oběti zaživa z kůže. Ambiciózní Clarice se úkolu ujme s policejní profesionalitou, ale taky obrovským soucitem pro oběti těchto strašlivých zločinů. Kniha byla odměněna Cenou Brama Stokera za nejlepší román roku 1988 a dodnes se řadí mezi nejlepší a nejnapínavější krimithrillery všech dob.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlčení jehňátek. Přihlašte se a napište ho.

Mušketyrpepa
11.03.2025 5 z 5

Moc pěkné čtení i film

Rony70
09.03.2025 5 z 5

Za mě tahle kniha o dost lepší, než Červený drak i když ten taky nebyl špatný. Ale Mlčení jehňátek mile překvapilo i když jsem film samozřejmě viděl a příběh znám. Je tady víc akce a víc vražd, než v Drakovi a celkově mě to prostě víc bavilo a neměl jsem pocit, že tomu něco chybí. Rozhodně plný počet hvězdiček a jsem zvědavý na Hannibala, jestli autor tuhle kvalitu udrží i tam.

Andrea81
07.03.2025 5 z 5

Skvělá kniha, skvělý film.

Sezona pomsty, Vyrytá znamení a další knižní novinky (47. týden)

17.11.2024

Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy

07.04.2024

Vás totiž žene kupředu utrpení, vy je cítíte, a proto ono utrpení nikdy neskončí.

Ocenění knihy (3)

1991 - Grand Prix de Littérature Policiere (Romans Etrangers)
1989 - Anthony Award (Best Novel)
1988 - Bram Stoker Award (Best Novel)

Kniha Mlčení jehňátek v seznamech

v Přečtených2 938x
v Mé knihovně944x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)