Tajemství ze záhrobí přehled

Tajemství ze záhrobí
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155600/tajemstvi-ze-zahrobi-155600.jpg 4 102 102

Harper Connelly Mysteries série

< 4. díl

Harper Connellyová jezdí po celých Spojených státech s Tolliverem, svým nevlastním bratrem a asistentem v jedné osobě, a využívá svou nevšední schopnost, která se u ní projevila po zásahu bleskem – odhaluje místa posledního odpočinku pohřešovaných lidí. Tentokrát však oba práci nakrátko přeruší, aby mohli navštívit v Texasu dvě dívenky, které považují za své sestry. Cesta obou mladých lidí je však poznamenaná přízraky minulosti a vzpomínkami na děsivé dětství. Tolliver zjistí, že se jeho otec po propuštění z vězení snaží spojit s ostatními členy rodiny. On sám o setkání s mužem, který mu zničil celé mládí nestojí, ale nebude mít na vybranou. A Harper po dlouhých letech konečně zjistí, co se stalo s její pohřešovanou sestrou Cameron. Toto poznání, až dosud zahalené děsivým tajemstvím, už navždycky změní její život.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: ekniha , Baronet

Grave Secret, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství ze záhrobí. Přihlašte se a napište ho.

Bakana
10.07.2023 3 z 5

Duchařské knihy mám ráda, ale tady mi to hodně kazily totálně nesympatické hlavní postavy a příběh přitažený za vlasy ve všech směrech. Tolik náhod a lidí, kteří se neměli setkat a setkali. Člověk by si skoro řekl, že hustota obyvatel v Texasu je dost podprůměrná, když se tam pořád s každým potkáváte.

veronika4001
13.03.2023 3 z 5

Kniha je dobře napsaná a hned uvrhne do děje, ale...
Podle mého názoru to není horor!
Myslela jsem si, že k něčemu takovému se po pár stránkách (alespoň po padesáti!) dopracuju, ale nebyla to pravda. Začátek se zvrhl tak, že jsem se klátila přes vztahy. Trpělivě jsem se prodírala v očekávání, kdy už konečně začnu cítit alespoň v náznacích stísněný pocit po celém těle, mrazení, šimrání nad hrudní kostí a vstávání chloupků na rukách.
Nadšeným zastáncům knižního hororu nedoporučuji, protože by to mohlo být pro ně zklamání, přestože styl psaní je skvělý a na horory dokonce i dobře nastavený. Kdyby autorka přitvrdila a dala tam třeba duchařinu nebo něco záletného směrem k přízrakům (na obálce knihy vidím lebku, tak třeba živé mrtvé), bylo by to zajímavější a čtenář by se metaforicky přenesl do jiného světa, kde to nezná a který si určuje vlastní pravidla.
Tento příběh se ale s hororem nepotkal.
Po padesáti stranách ničeho mi tam chyběla ta typická hororová odvázanost, ta fantazie, děsivost, strach, hororová plíživost na teď, která postupně nabírá na síle a stoupá a která je ukončena lekací scénou. Tohle by mě ke knize více přimknulo, ačkoliv příběh sám jistě má své opodstatnění.
Kniha je starší, což mě nikdy nevadí, pokud splní moje očekávání, tzn. pokud je hororem důkladně proklepaná a promazaná tak, že se sama začne v čtenářových rukách rozpadat pod tím hororově neúnosným tlakem. ;-)
Přikláním se spíše k tomu, že jde o detektivku, ale mě moc nenadchla (možná v očekávání, že v příběhu půjde o něco jiného).

katerina0699
19.11.2021 4 z 5

Příběh i námět byl super, stejně jako celá série, přesto vše bylo velmi předvídatelné.

Kniha Tajemství ze záhrobí v seznamech