Betónová blondína přehled
Michael Connelly
Prípady Harryho Boscha série
Harry Bosch pred niekoľkými rokmi zastrelil viacnásobného vraha prostitútok Normana Churcha, prezývaného Bábikár. Vrah pri zatýkaní siahol pod vankúš a Harry vystrelil, lebo si myslel, že má zbraň. Bábikár sa však načiahol za svojou parochňou. Vdova po zabitom obvinila Boscha, že Bábikára zabil neozbrojeného, a žiada od polície odškodné. Hneď v prvý deň pojednávania polícia dostane list podobný tým, ktoré kedysi posielal Bábikár. Je v ňom morbídna básnička o vražde a návod, kde hľadať mŕtvolu. Obeť je zaliata v betónových základoch vyhoretej biliardovej herne a dostane prezývku Betónová blondína. Keďže Church bol v čase vraždy mŕtvy, obžaloba to použije proti Boschovi ako dôkaz, že nebol vrahom, a Harry začína hľadať skutočného páchateľa.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , Slovart (SK)Originální název:
The Concrete Blonde, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Betónová blondína. Přihlašte se a napište ho.
![milena9798 milena9798](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/330858/m_milena9798-dwL.jpg?v=1604827740)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pořád jsem čekala, kdy Harry opustí soudní síň a začne pořádnou detektivní práci, až jsem pochopila, že vše podstatné se odehrává právě tam a to doslova. Přeji si, aby i v dalších dílech hořel oheň v krbu v Sylviině domě.
Knižní novinky (30. týden)
19.07.2020
„Tvoj život je jeden veľmi tvrdý boj, Harry. Myslím tvoj život policajta. Ale aj napriek všetkej záťaži, čo so sebou nosíš, v tebe vidím veľmi veľa ušľachtilého.“
„Ľúbim ťa, Harry. Nechcem o to prísť, pretože je to jedna z najlepších vecí, aké sa mi v živote stali. Viem, že to nebude ľahké, ale možno to bude o to krajšie. Ktovie?“
„Pištoľ v ruke dokáže s človekom narobiť hotové divy.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Betónová blondína v seznamech
v Mé knihovně | 212x |
vraždy detektivní a krimi romány soudní procesy USA (Spojené státy americké) sérioví vrazi policie detektivní drsná škola krimi Los AngelesAutorovy další knížky
1999 | ![]() |
2006 | ![]() |
2000 | ![]() |
2019 | ![]() |
2009 | ![]() |
Tak tohle nebylo špatné!
Je to první kniha od tohoto autora, kterou jsem četla, takže s ostatními ze série porovnávat nemůžu. Začátek ve mě moc velká očekávání nevzbudil, přišlo mi to zkraje takové neslané, nemastné. Ale četlo se to docela dobře, takže jsem u knihy zůstala a jsem ráda. Příběh rozhodně velmi pěkně gradoval.
Hlavní hrdina mi docela lezl na nervy (už jen kvůli cigáru nonstop zaraženému v hubě i na místech, kde ví, že to ostatním vadí - s tímhle typem lidí nedokážu sympatizovat asi nikdy :-D), macho výstupy ve stylu "jáááá jsem tady ten nejlepší" mi taky příliš neimponují. Ale co už, možná i proto je to čtivé a autentické. Nějaké ty debilní stránky osobnosti máme všichni a hlavní postavě to tím pádem docela dodává na uvěřitelnosti, když má nějaké ty nesympatické stránky i ona :-)
Zápletka dobrá, velká část knihy jsou slovní přestřelky v soudní síni, ale překvapivě to vůbec není nuda! Závěr taky super, cením jak se najendou dílčí linky příběhu prolnuly v jednu a člověk si uvědomí, že to hlavní nebezpečí, které čekal "tam venku", je vlastně celou dobu na dosh ruky...