Betónová blondína přehled

Betónová blondína
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432756/bmid_betonova-blondina-ObP-432756.jpg 5 292 292

Harry Bosch pred niekoľkými rokmi zastrelil viacnásobného vraha prostitútok Normana Churcha, prezývaného Bábikár. Vrah pri zatýkaní siahol pod vankúš a Harry vystrelil, lebo si myslel, že má zbraň. Bábikár sa však načiahol za svojou parochňou. Vdova po zabitom obvinila Boscha, že Bábikára zabil neozbrojeného, a žiada od polície odškodné. Hneď v prvý deň pojednávania polícia dostane list podobný tým, ktoré kedysi posielal Bábikár. Je v ňom morbídna básnička o vražde a návod, kde hľadať mŕtvolu. Obeť je zaliata v betónových základoch vyhoretej biliardovej herne a dostane prezývku Betónová blondína. Keďže Church bol v čase vraždy mŕtvy, obžaloba to použije proti Boschovi ako dôkaz, že nebol vrahom, a Harry začína hľadať skutočného páchateľa.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Slovart (SK)

The Concrete Blonde, 1994

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Betónová blondína. Přihlašte se a napište ho.

Alfirin
08.02.2025 4 z 5

Tak tohle nebylo špatné!

Je to první kniha od tohoto autora, kterou jsem četla, takže s ostatními ze série porovnávat nemůžu. Začátek ve mě moc velká očekávání nevzbudil, přišlo mi to zkraje takové neslané, nemastné. Ale četlo se to docela dobře, takže jsem u knihy zůstala a jsem ráda. Příběh rozhodně velmi pěkně gradoval.

Hlavní hrdina mi docela lezl na nervy (už jen kvůli cigáru nonstop zaraženému v hubě i na místech, kde ví, že to ostatním vadí - s tímhle typem lidí nedokážu sympatizovat asi nikdy :-D), macho výstupy ve stylu "jáááá jsem tady ten nejlepší" mi taky příliš neimponují. Ale co už, možná i proto je to čtivé a autentické. Nějaké ty debilní stránky osobnosti máme všichni a hlavní postavě to tím pádem docela dodává na uvěřitelnosti, když má nějaké ty nesympatické stránky i ona :-)

Zápletka dobrá, velká část knihy jsou slovní přestřelky v soudní síni, ale překvapivě to vůbec není nuda! Závěr taky super, cením jak se najendou dílčí linky příběhu prolnuly v jednu a člověk si uvědomí, že to hlavní nebezpečí, které čekal "tam venku", je vlastně celou dobu na dosh ruky...

MichalPuchovsky
29.12.2024 4.5 z 5

O niečo viac klišé príbeh, ale stále prudko čitateľný nadštandard v rámci krimi žánru.

milena9798
23.09.2024 5 z 5

Pořád jsem čekala, kdy Harry opustí soudní síň a začne pořádnou detektivní práci, až jsem pochopila, že vše podstatné se odehrává právě tam a to doslova. Přeji si, aby i v dalších dílech hořel oheň v krbu v Sylviině domě.

Knižní novinky (30. týden)

19.07.2020

Tvoj život je jeden veľmi tvrdý boj, Harry. Myslím tvoj život policajta. Ale aj napriek všetkej záťaži, čo so sebou nosíš, v tebe vidím veľmi veľa ušľachtilého.

Ľúbim ťa, Harry. Nechcem o to prísť, pretože je to jedna z najlepších vecí, aké sa mi v živote stali. Viem, že to nebude ľahké, ale možno to bude o to krajšie. Ktovie?

Pištoľ v ruke dokáže s človekom narobiť hotové divy.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Betónová blondína v seznamech

v Mé knihovně212x