Temná hrozba přehled

Temná hrozba
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199105/bmid_temna-hrozba-199105.jpg 4 158 158

Harry Dresden série

< 3. díl >

Harry Dresden už čelil různým protivníkům - obrovitým škorpiónům, upírkám i vlkodlakům. Za celé ty roky paranormálních pátrání se však Harry nesetkal s ničím podobným: svět duchů je vzhůru nohama, hranice mezi Neverneverem a světem smrtelníků je oslabená. Duchové působí problémy po celém Chicagu – a nejde jen o práskání dveřmi nebo bafání za rohem. Tihle duchové příšerně trpí, jsou rozzuření a smrtelně nebezpeční. Někdo – nebo něco – je záměrně pobízí, aby si na druhých děsivým způsobem zchladili žáhu. Ale proč? Jestli na to Harry brzy nepřijde, mohl by se sám proměnit v ducha…... celý text

Detektivky, krimi Romány Fantasy
Vydáno: ekniha ,
Originální název:

Grave Peril , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temná hrozba. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

DuSiČíst
28.03.2023 4 z 5

U třetího dílu jsem se celkem bavil, co mi ale nesedělo je příliš zamotaný příběh. Tolik různých překrývajících se motivací, že nakonec člověk pořádně neví co, kdo a proč vlastně. Budu si muset dohledat nějaký shrnutí děje.

Bavila mě postava Leah, vzhledem k příhběhovýmu oblouku čekám, že se ještě potkáme. :)

CharlesWard
17.02.2023 2 z 5

Někdy si říkám, proč tuhle sérii vlastně čtu...


SBH
18.07.2022 3 z 5

Začnu tak trochu z prostředka, ale tohle se mi motalo v hlavě celou dobu, co jsem tento díl četla: Murphyová má andělskou duši, srdce na pravém místě a je milý člověk (citace z textu). Přitom ale pokaždé, když interaguje s Harrym, tak ho hrubě osočuje, mlátí, kope, poutá a střílí po něm. Scéna, kdy se k němu chová opravdu jako kamarádka, je zatím nenalezena. Dále dosud sympatická Susan: Michael jí nabídne pomoc, ona ho obratem označí za „šovinistické prase“. Charity nápodobně, kdyby byl Michael, dejme tomu, hasičem, tak by ta sobecká a bezohledná čúza nechala celé Chicago lehnout plamenem, hlavně aby si její mužíček neušpinil pacičky. V té souvislosti si myslím něco hodně ošklivého o psychologickém profilu autorovy matky.
Potom Harryho setrvalé skuhrání a urputné honění bycha, bez toho bych se ráda obešla a ocenila raději velkou dávku sarkastického humoru. Taky mi už lezlo krkem, jak se Harrymu pořád nedaří a pořád se s někým pere a pořád dostává nakládačku. Čímž nemyslím tu ze Znojma. Jako jasně, hrdina musí procházet obtížemi, ale setrvalý proud stejných událostí se nedá nazvat akcí, nýbrž nudou.
Ovšem kupuju si další čtyři díly (e-knihy, jsou za lacino).
Vysvětlení? Mám-li být sama cynická, přirovnám sérii k heroinu. Vím, že je špatná, hodně špatná, ale vytvořila jsem si závislost (pravda). Nicméně čas od času, v takových velmi příjemných rozestupech se v textu objeví pasáž, kterou nemůžu označit jinak než slovem „nádherná“. Dva odstavce o magii slov jsem si četla pořád dokola, až jsem se je naučila nazpaměť. Způsob, jakým Harry vyrval Susan upírům, potěšil mé okoralé romantické srdce. Taky mě zpravidla nadchne způsob (tentokrát určitě), jakým se ten ufňukaný čaroděj vypořádá se svým protivníkem.
Takže takhle: fakt mizerný brak, který nemůžu odložit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

...začnete očekávat to nejhorší. A pokud k tomu nejhoršímu potom nedojde, cítíte se vlastně trochu zklamaní. Moc nerad bych zjistil, že se proti mně nespiknul celý vesmír. Celý můj stihomam by tak ztratil půdu pod nohama. (Harry Dresden)


Kniha Temná hrozba v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených248x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených13x
v Knihotéce134x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech4x