Harry Potter a Ohnivý pohár přehled

Harry Potter a Ohnivý pohár
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29810/bmid_harry-potter-a-ohnivy-pohar-V8M-29810.jpg 5 13630 13630

Harry Potter série

Čtvrtý školní rok v Bradavicích není o nic méně napínavější a divočejší než ty předchozí. Ještě před jeho začátkem se zapálený fanoušek Harry zúčastní spolu s Weasleyovými mistrovství světa ve famfrpálu, v jehož závěru se mu na obloze objeví znamení zla. V Bradavicích se v závěru školního roku bude konat soutěž, jaká se neudála stovky let a do které jsou zapojeny konkurenční školy čar a kouzel. Její vyvrcholení je ale nečekaně tragické.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (CZ)

Harry Potter and the Goblet of Fire, 2000

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a Ohnivý pohár. Přihlašte se a napište ho.

Mušketyrpepa
včera 5 z 5

Čtení i filmy je pěkné

Merlin_CZ
10.03.2025 5 z 5

Přečteno kdysi v mládí, nyní jsem se k Harrymu Potterovi vrátil a prostě pořád baví. i filmy jsem viděl několikrát :)

hanak_v_exilu
05.03.2025 4 z 5

Prvních osm kapitol mi přišlo jako zbytečně dlouhý úvod, protože famrfál nepovažuju za dobře vymyšlený sport, a J.K. Rowling neumí popsat akci tak poutavě, aby tyto nedostatky zakryla. Vyplatilo se počkat, protože čtvrtý díl potterovské série konečně přesáhl hranice Bradavic a přidal do děje i témata z velkého světa. Řeší se tu rasismus, politikaření, mocenský boj i vina a odpuštění. Poprvé tu probleskne myšlenka, že někteří lidé sice nesouhlasí s Voldemortovými metodami, ale shodují se s jeho cíli, takže všudypřítomné elitářství kouzelnického světa a jeho urputná izolace od těch které pohrdlivě nazývají "mudly", dostává zlověstný podtón. Oceňuju, že autorka i tak zachovala dojem dětského dobrodružství, a také grácii s jakou popsala pubertální záchvaty postav. Občas jsem měl sto chutí dát jim pár facek, jenže je vystihla skvěle. Všichni jsme byli takoví.

Tiché hlasy, Královský život a další knižní novinky (10. týden)

03.03.2024

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

Nezáleží na tom, kto sa čím narodil, ale čo z neho vyrástlo.

Sme silní, ak sme spojení, a slabí, ak sme rozdelení.

Ocenění knihy (1)

2001 - Hugo Award (Best Novel)

Kniha Harry Potter a Ohnivý pohár v seznamech

v Přečtených23 475x
ve Čtenářské výzvě1 123x
v Doporučených1 437x
v Mé knihovně5 240x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)