Harry Potter a Ohnivý pohár přehled

Harry Potter a Ohnivý pohár
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462213/bmid_harry-potter-a-ohnivy-pohar-Z0X-462213.jpg 5 13343 13343

Harry Potter série

V Bradavicích se bude konat Turnaj tří kouzelníků. Zúčastnit se ho smí jen studenti, kterým už bylo sedmnáct let, a tak Harry Potter zatím alespoň sní o tom, že turnaj jednou vyhraje. Jenže když o Halloweenu Ohnivý pohár vyřkne své rozhodnutí, Harry s úžasem zjistí, že je mezi vybranými. Čekají ho smrtící úkoly, draci a temní čarodějové.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Harry Potter and the Goblet of Fire, 2000

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a Ohnivý pohár. Přihlašte se a napište ho.

martianekk
dnes 3 z 5

Jsem si vědoma, že je tato kniha velice oblíbená a moje dcera ji miluje. To byl pro mě impuls, abych jeden díl “prubla “. Zajímavé počtení, nicméně jedna mi stačí.

Noshelfcontrol
předevčírem 5 z 5

(SPOILER) Uff, to byla moje první bichle (a bohužel ne poslední). Čtvrtý díl mám hrozně ráda. Z filmů je můj 2. nejoblíbenější a tak jsem ráda, že jsem si ho konečně přečetla a tudíž se mi celý více rozvětvil. Zajímal mě celý průběh Mistrovství světa ve famfrpálu (protože ve filmu nemohlo dostat tolik prostoru). Vlastně bylo super, že jsme mohli sledovat celý zápas (famfrpál se mi v knihách HP vždycky dobře četl), ovšem bez komentáře Leeho Jordana to nebylo ono Dále bych chtěla vyzdvihnout další věci, které se do filmu nedostaly, jako například Winky (a vlastně i přítomnost Dobbyho ), docela zásadní informace o jednom otravném zvěromágovi a samozřejmě nesmím zapomenout na SPOŽÚS! To mě hrozně bavilo
Dále bych zde chtěla vypíchnout pár scén:
Za 1. Asi poprvé mi bylo, jako chronickému arachnofobikovi, líto pavouka. To jak byl vystrašený a snažil se Moodymu utéct...
Za 2. Kapitola s nacvičováním zapuzovacího kouzla. "Sem tam vzduchem proletělo i něco těžšího než polštář, například profesor Kratiknot"
Za 3. Scéna ve vlaku na konci knihy. "... vysvětlil Fred věcně, šlápl na Goyla a vešel do kupé. Hůlku ještě držel v ruce, stejně jako George, který si dal záležet, aby cestou dovnitř stoupl na Malfoye" - omlouvám se za citace, ale tohle mě opravdu a upřímně pobavilo
No a za 4. samozřejmě hrabáci, ti mě v knize opravdu překvapili.

Nicméně teď k ději. Už nám jde tzv. do temného. Voldemort se vrátil a už to nebude tak pohádkové, jako doteď. Souboj na hřbitově byl napsaný lépe než jsem očekávala (protože jak víme, filmy jsou obecně temnější a trochu drastičtější), takže jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál.

Naši mladí hrdinové nám pomalu dospívají (a zamilovávají se). Vývoj postav je tu už hodně znát. Například Harry už není tolik plochý, jako v předchozích dílech a to, jak dal peníze dvojčatům bylo na jednu stranu "awww" a na druhou "to je dost" xD
Za to Ron mi asi poprvé pil krev, hlavně co se Hermiony týče

P.S. a málem bych zapomněla zmínit Ronův společenský hábit

P.P.S. Samozřejmě se mi před zveřejněním půlka komentáře smazala... Omg, já už to musím přestat psát na mobilu...

Capybara18
22.11.2024 5 z 5

Skvělý díl, jeden z mých nejoblíbenějších.

Tiché hlasy, Královský život a další knižní novinky (10. týden)

03.03.2024

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

Nezáleží na tom, kto sa čím narodil, ale čo z neho vyrástlo.

Sme silní, ak sme spojení, a slabí, ak sme rozdelení.

Ocenění knihy (1)

2001 - Hugo Award (Best Novel)

Kniha Harry Potter a Ohnivý pohár v seznamech

v Přečtených23 100x