Harry Potter a Ohnivý pohár přehled

Harry Potter a Ohnivý pohár
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470623/bmid_harry-potter-a-ohnivy-pohar-0hw-470623.jpg 5 13370 13370

Harry Potter série

Čtvrté dobrodružství v Bradavicích. „Půjde o tři úkoly, jejichž plnění bude rozloženo do celého školního roku a které prověří schopnosti šampionů v mnoha různých ohledech… jejich kouzelnickou zdatnost – jejich odvahu – umění logické dedukce – a samozřejmě, jejich schopnost čelit nebezpečí.“ V Bradavicích se bude konat Turnaj tří kouzelníků. Zúčastnit se ho smí jen studenti, kterým už bylo sedmnáct let, a tak Harry Potter zatím alespoň sní o tom, že turnaj jednou vyhraje. Jenže když o Halloweenu Ohnivý pohár vyřkne své rozhodnutí, Harry s úžasem zjistí, že je mezi vybranými. Čekají ho smrtící úkoly, draci a temní čarodějové, ale s pomocí svých nejlepších přátel Rona a Hermiony to Harry možná… přežije.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Harry Potter and the Goblet of Fire, 2000

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a Ohnivý pohár. Přihlašte se a napište ho.

Veronika33
09.12.2024 5 z 5

Toto je prvý diel v ktorom sa už dejú trošku akčnejšie scény a už by som to nenazvala detskou knihou. V tejto časti sa Harry zasa dostáva do nezávideniahodných situácií a pribudne kopec nových postáv, nakoľko sa koná turnaj troch kúzelníkov a prichádzajú študenti z iných škôl. Veľmi pútavé a akčné, miestami aj prvé romantické linky a až na ten smutný koniec, tip top. Milujem tieto knihy.

Lamanai
06.12.2024 4.5 z 5

Byl jsem už na univerzitě, když vyšla první kniha s HP, ale moje děti s ním vyrůstají. Čteme před spaním. Líbí se mi, jak dospívají i samotné příběhy. Knihu od knihy jde o dospělejší příběh, v kouzelnickém světě se řeší problémy veskrze lidské. Skvělé je, že Rowlingová nezůstala u jednoho schématu, ale nebojí se hledat nové, originální zápletky (projevuje se to i v její detektivní sérii, její invenci jí kdekdo může tiše závidět). Harry Potter je také vděčný ke čtení nahlas, skýtá totiž řadu možností, jak se na tom vyřádit a dobrodružství si náležitě hlasově užít. V Ohnivém poháru je zase o něco přítomnější téma smrti, zrady, příklonu ke zlu. Postavy nejsou ploché a i starým známým se dostáváme hlouběji pod kůži.

milovnice_knih_
04.12.2024 5 z 5

Další skvělý díl téhle mojí nejoblíbenější série, který čtu opět jako rereading.
Opět se zde setkáváme z naším triem hlavních postav, kteří jsou zase o rok starší. A i v tomhle díle trojice zažívá spoustu dobrodružství např. mistrovství světa ve famfrpále, ale taky smutných událostí např. konec. I v tomhle díle se setkáváme i s dalšími postavami ať už s těmi známými z předešlých dílů, tak i s novými.
Děj knížky je prostě úžasný, i když už je na rozdíl od prvních dílů temnější, ale stejně ho miluju a už se moc těším na další díl z této série.
VELMI DOPORUČUJI!!!

Tiché hlasy, Královský život a další knižní novinky (10. týden)

03.03.2024

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

Nezáleží na tom, kto sa čím narodil, ale čo z neho vyrástlo.

Sme silní, ak sme spojení, a slabí, ak sme rozdelení.

Ocenění knihy (1)

2001 - Hugo Award (Best Novel)

Kniha Harry Potter a Ohnivý pohár v seznamech

v Přečtených23 139x