Harry Potter a Ohnivý pohár přehled
J. K. Rowling (p)
Harry Potter série
Čtvrtý rok v Bradavicích! Čtvrtý školní rok v Bradavicích není o nic méně napínavější a divočejší než ty předchozí. Ještě před jeho začátkem se zapálený fanoušek Harry zúčastní spolu s Weasleyovými mistrovství světa ve famfrpálu, v jehož závěru se mu na obloze objeví znamení zla. Harrymu navíc ještě vstoupí do života krásná Cho Changová a on se poprvé zamiluje.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , Albatros (ČR)Originální název:
Harry Potter and the Goblet of Fire, 2000
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a Ohnivý pohár. Přihlašte se a napište ho.
Jak jsem nejdříve videls filmy, než četla knihy, přijdou mi ty začátky strašně dlouhé, čtvrt knihy než se dostane vůbec do Bradavic.. Ale rychlé čtení, super
Kouzelný svět Harryho Pottera počtvrté. A pro mě asi podesáté přečtené :) autorka drží vysoce nastavenou laťku z předchozích dílů. Opět nezapomenutelný, čarovný příběh. Příběh, od kterého se čtenář nemůže odtrhnout. Už to není taková pohádka, je to drsnější, hororovější. Sledujeme Harryho cestu turnajem tří kouzelníků, sledujeme jak si poradí se třemi extrémně těžkými úkoly. A nakonec, to k čemu už dlouho směřovalo a nakonec došlo. Prostě nemám co bych vytkla, k Harrymu se vždycky ráda vracím.
Tiché hlasy, Královský život a další knižní novinky (10. týden)
03.03.2024
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)
04.09.2022
„Nezáleží na tom, kto sa čím narodil, ale čo z neho vyrástlo.“
„Sme silní, ak sme spojení, a slabí, ak sme rozdelení.“
Ocenění knihy (1)
v Přečtených | 22 987x |
ve Čtenářské výzvě | 1 062x |
v Doporučených | 1 400x |
v Knihotéce | 5 111x |
přátelství kouzla Harry Potter zfilmováno čarodějové fantasy pro děti Hugo (literární cena) pro dospívající mládež (young adult)
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Začátek byl trochu zdlouhavý a nudný, než jsme se dostali do Bradavic. Kniha se poté četla velmi dobře.
Film jsem neviděla, takže nemůžu posoudit, dokud ho neshlédnu.