Harry Potter a Polovičný princ přehled

Harry Potter a Polovičný princ
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263400/bmid_harry-potter-a-polovicny-princ-z9N-263400.jpg 5 12498 12498

Harry Potter série

Harry trávi letné prázdniny opäť u Dursleyovcov. Tento rok má však plnú hlavu udalostí na Ministerstve mágie. Rozmýšľa nad smrťou svojho milovaného krstného otca Siriusa Blacka, pripomína si hrôzostrašný zápas so smrťožrútmi i neľútostný súboj profesora Dumbledora s lordom Voldemortom. Teraz nervózne čaká vo svojej izbietke na riaditeľovu návštevu. Harry si nevie vysvetliť, prečo sa s ním chce Dumbledore stretnúť práve teraz. Musí to byť niečo dôležité, ak to nemôže počkať do začiatku školského roka. Navyše sa obáva reakcie Dursleyovcov na nečakanú návštevu rokfortského riaditeľa. Verše prebásnila Jana Kantorová-Báliková.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)

Harry Potter and the Half-Blood Prince, 2005

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a Polovičný princ. Přihlašte se a napište ho.

lassse
23.10.2024 4 z 5

Vata před finálním dílem, která ale stále víceméně baví. Teda hlavně závěr.

kopeceli
15.09.2024 5 z 5

Napínavé, strašidelné, smutné. Na pohřbu jsem poplakala.

Margherita_N
08.09.2024 5 z 5

(SPOILER) Přečetla jsem si po nějaké době znovu Prince dvojí krve a četl se mi zase dost rychle. Je nějak míň těžkej než předchozí Fénixův řád, přestože teď už i v bradavickém hradu zlo nabývá na síle. Tentokrát tu ale aspoň nemáme žádnou Umbridgeovou, největší pizdu v dějinách potterovských postav, a s novým přírůstkem v učitelském sboru je dokonce spíš sranda. Ne pořád, ale jeho nápady typu „Dneska je nás tu málo, tak mě překvapte nějakým veselým lektvarem“ jsou mezi veskrze nevtipnými bradavickými učiteli dost osvěžující. A jak se pak opije s Hagridem, přičemž ho tak rozparádí, že mu pod nosem ukradl jed jeho mrtvého mazlíčka, je jedna z nejvíc vtipných scén knihy. Hned potom následuje ta, jak Ron sní prošlý bonbóny s lektvarem lásky a šokované Levanduli oznámí: „Uhni, Harry mě jde představit Romildě Vaneové.“ Počítám, že Rowlingová už dobře věděla, jakej zmar a horor budou následovat v sedmém díle, takže Harrymu a jeho přátelům dopřála takový poslední povyražení. Princ dvojí krve patří rozhodně k mým nejoblíbenějším dílům z HP série.

Šílenství v nás, Mrazivá smrt a další knižní novinky (44. týden)

27.10.2024

Prázdné místo J. K. Rowling vyjde 4. dubna

23.02.2013

Ocenění knihy (1)

2006 - British Book Awards (Book of the Year)

Kniha Harry Potter a Polovičný princ v seznamech

v Přečtených21 841x