Harry Potter a vězeň z Azkabanu přehled

Harry Potter a vězeň z Azkabanu
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371740/bmid_harry-potter-a-vezen-z-azkabanu-B8p-371740.jpeg 5 13916 13916

Harry Potter série

„Vítejte na palubě Záchranného autobusu, nouzového dopravního prostředku pro čarodějnice a kouzelníky v nesnázích. Stačí natáhnout ruku s hůlkou, nastoupit a odvezeme vás, kamkoli si budete přát.“ Když se k Harrymu Potterovi přiřítí temnotou Záchranný autobus a se skřípěním pneumatik zastaví přímo před ním, začíná v Bradavicích další školní rok, který ani zdaleka nebude obyčejný. Sirius Black, uprchlý masový vrah a následovník lorda Voldemorta, je na útěku a šíří se zvěsti, že má spadeno na Harryho. Profesorka Trelawneyová vidí na první hodině jasnovidectví v čajových lístcích na dně Harryho šálku předzvěst smrti. Dost možná nejděsivější ze všeho jsou ale mozkomoři, kteří stráží školní pozemky a hledají, z koho by svým polibkem vysáli duši…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Pottermore

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, 1999

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a vězeň z Azkabanu. Přihlašte se a napište ho.

Lufiik
dnes 5 z 5

Boží. Je super mít srovnání s filmem. Film je natočen úplně jinak, než originální příběh. Ale obě verze mají své kouzlo. Četlo se to jedním dechem. Při čtení se mi promítaly tváře postav. Moje srdeční záležitost. Knihu a film by měl znát povinně každý!

Any26
včera 5 z 5

Naprosto úžasný. Udělala(i) bych(om) samozřejmě líp kdybych(om) to četla(i) bez velkých prodlev, ale jinak to nešlo, bohužel. Přesto ve mně knížka rozvířila strhující pocity. Bylo to napínavý, nečekaný, a opět napínavý až do samotného konce!!! Líbilo se mi, jak to autorka má naprosto neskutečně celé promyšlené... tolik drobností a detailů - nad tím lze jen žasnout -- klobouček. Nádherně jsem se u toho bavila a hned beru do ruky další díl.
P.S. nikdy by mě nenapadlo, že se ze mě stane fanoušek Harryho Pottera...

Opět čteno společně s přítelem, kterému se to taky velmi líbilo, i když u něho asi pořád vede 2. díl (P.S. tímto, jestli to čte ho tady "mrk-mrk" zdravím)

Merlin_CZ
10.03.2025 5 z 5

Přečteno kdysi v mládí, nyní jsem se k Harrymu Potterovi vrátil a prostě pořád baví. i filmy jsem viděl několikrát :)

Nedovoľ, aby Ťa muklovia zdeptali!

Slávnostne prisahám, že nemám za lubom nič dobré.

Ocenění knihy (2)

2000 - Locus Awards (Best Fantasy Novel)
1999 - Bram Stoker Award (Best Work for Young Readers)

Kniha Harry Potter a vězeň z Azkabanu v seznamech

v Přečtených23 702x
ve Čtenářské výzvě1 426x
v Doporučených1 527x
v Mé knihovně5 138x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)