Harry Potter a vězeň z Azkabanu přehled
J. K. Rowling (p)
Harry Potter série
„Vítejte na palubě Záchranného autobusu, nouzového dopravního prostředku pro čarodějky a kouzelníky v nesnázích. Stačí natáhnout ruku s hůlkou, nastoupit a odvezeme vás, kamkoli si budete přát.“ Ze tmy se vyřítí Záchranný autobus a se skřípěním zastavím přímo před Harrym Potterem. Začíná další neobyčejný rok v Bradavicích. Sirius Black, masový vrah a následovník Lorda Voldemorta, je na útěku a proslýchá se, že má spadeno právě na Harryho. Na první hodině jasnovidectví profesorka Trelawneyová v Harryho čajových lístcích spatří znamení smrti. Ale ze všeho nejděsivější jsou mozkomoři, kteří hlídají školní pozemky. Jejich polibek vysaje člověku duši…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2021 , Albatros (ČR)Originální název:
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, 1999
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a vězeň z Azkabanu. Přihlašte se a napište ho.
Tohle je asi nejlepší díl z celé série. V tomto díle už začíná taková temnější atmosféra a už to není jen taková nevinná fantasy pro děti.
Mám tento díl strašně moc ráda. Připomněla jsem si detaily, které ve filmu nejsou. Je to jeden z mých nejoblíbenějších dílů
„Nedovoľ, aby Ťa muklovia zdeptali!“
„Slávnostne prisahám, že nemám za lubom nič dobré.“
Ocenění knihy (2)
2000 -
Locus Awards
(Best Fantasy Novel)
1999 -
Bram Stoker Award
(Best Work for Young Readers)
Kniha Harry Potter a vězeň z Azkabanu v seznamech
v Přečtených | 23 426x |
ve Čtenářské výzvě | 1 390x |
v Doporučených | 1 496x |
v Knihotéce | 5 034x |
přátelství kouzla Harry Potter zfilmováno tajemství čarodějové fantasy pro děti internát pro dospívající mládež (young adult) britská literaturaAutorovy další knížky
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Chachacha, vypínač vrby mlátičky, kniha je vždy lepší, film občas taky ale některé detajli z knihy víc potěší