Harry Potter: Čarodejnícky almanach přehled
Joanne Rowling
Prvý oficiálny sprievodca čarodejníckym svetom Harryho Pottera z pera J.K. Rowlingovej s ilustráciami siedmich svetových umelcov Tento vizuálne bohatý prierez čarodejníckym svetom je plný máp, zoznamov a tabuliek o všetkom, čo by mohlo zaujímať začínajúceho čitateľa aj skalného fanúšika kníh o Harrym Potterovi. Konečne zistíte, koľko príchutí majú fazuľky každej chuti, aké sú najpoužívanejšie prísady do elixírov a preskúmate všetky druhy čarovnej dopravy. Objavíte tiež zákutia Rokfortu na Záškodníckej mape, naštudujete si výrobu prútikov pod vedením pána Ollivandera, stretnete sa s fantastickými zvermi a spoznáte osudy slávnych čarodejníc a čarodejníkov. Na tomto úžasnom sprievodcovi čarodejníckym svetom sa podieľalo sedem ilustrátorov, pričom každý vložil do svojej časti niečo zo seba a vdýchol čarodejníckemu svetu J.K. Rowlingovej kúzlo svojej fantázie. V siedmich kapitolách vás prevedú všetkým, na čo si len spomeniete: kapitola: Čarodejnice a čarodejníci kapitola: Športy, ľudia a všetko čarodejnícke kapitola: Čarovné priestory a nezvyčajné miesta kapitola: Pozvanie do Rokfortu kapitola: Zaklínadlá, kúzla a neodpustiteľné kliatby kapitola: Ministerstvo mágie a iné inštitúcie kapitola: Zvery, tvory a rastliny... celý text
Fantasy Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: 2024 , Ikar (SK)Originální název:
The Harry Potter Wizarding Almanac, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter: Čarodejnícky almanach. Přihlašte se a napište ho.
Úplně nádherná kniha oro fanoušky Harryho Pottera.
Tuto knihu jsme dostala před rokem k Vánocům a společně s bratrem a mamkou jsme si ji tak nějak po celý rok četli.
Musím říct že moc oceňuji ilustrace. Jsou překrásné!
Toto je skvělý návrat do světa Harryho Pottera. Ilustrace doplňuje původní text a text z knih. Známý text dává almanachu speciální hloubku. Protože kde jinde najdeme pohromadě všechny přísady do lektvarů, seznam kouzel či pomůcky do Bradavic?
Já jsem si moc užila zasazení do mudlovské mapy Británie a historické zmínky. Víme, co živa dělal Tlustý mnich či proč popravili Skorobezhlavého Nicka.
Moc půvabná knížka.
Žebříček 10 nejprodávanějších knih pro děti a mládež za rok 2023
24.01.2024
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Potterhead musthave!
Tato publikace je kouzelná především svými ilustracemi, které budou bavit jak děti, tak dospělé. V knize nejsou žádné nové informace, ale podle mě dává krásně dohromady špíčky z knih, filmů, internetu i doplňkových publikací (Bajky BB, Famfrpál v průběhu věků,...) a tvoří z nich působivý almanach každého fanouška HP.
Odebírám půl hvězdičky za překlepy, které jsem objevila v českém vydání a za pár drobností, které mě jako ultrafanynku nepotěšily. Třeba proč nejsou hůlky ilustrovány tak, jak skutečně jejich repliky vypadají? Nebo mix informací, kdy je na jedné straně něco uvedeno a jiné straně pozměněno (cena dračích jater za unci, cena jízdenky záchranným autobusem s horkou čokoládou).
"Nenech se od těch mudlů deptat!" Ron Weasley