Harry Potter a Kámen mudrců přehled
J. K. Rowling (p)
![Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239339/bmid_harry-potter-a-kamen-mudrcu-Hv6-239339.jpg?v=1663402642)
Harry Potter série
Brýlatý chlapec s nachovou jizvou na čele, připomínající blesk – to je Harry Potter. Jedenáctiletého učedníka čarodějných umění stvořila nadaná spisovatelka J. K. Rowlingová a ze své ostrovní britské vlasti jej vyslala pro potěchu všem duším okouzleným fantazií. Až do svých jedenáctých narozenin si o sobě tento hrdina myslel, že je jen obyčejný chlapec. Pak ale dostal soví poštou dopis, kterým byl zván ke studiu na prestižní soukromé Škole čar a kouzel v Bradavicích, a jeho život se rázem změnil. Leccos se dozvídá o minulosti svých zemřelých rodičů, získá pár dobrých kamarádů, naučí se mistrovsky hrát famfrpál a podstoupí souboj se zloduchem Voldemortem…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2008 , Albatros (CZ)Originální název:
Harry Potter and the Philosopher's Stone, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a Kámen mudrců. Přihlašte se a napište ho.
![camilaba camilaba](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kto by nepoznal a nemiloval Harryho Pottera. Rada po ňom občas siahnem, aj keď už dávno nie som cieľová skupina :)
![bookcase bookcase](https://www.databazeknih.cz/img/users/81_/8159/bookcase-Xas.jpg?v=1589756277)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nejsem cílovka, a nebyla jsem ji jí ani v době prvního vydání, ale to přece vůbec nevadí, víme. :)
Žebříček 10 nejprodávanějších knih pro děti a mládež za rok 2023
24.01.2024
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)
04.09.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Ocenění knihy (1)
1998 -
British Book Awards
(British Children's Book of the Year)
Kniha Harry Potter a Kámen mudrců v seznamech
v Přečtených | 28 496x |
ve Čtenářské výzvě | 3 768x |
v Doporučených | 2 035x |
v Mé knihovně | 5 923x |
přátelství, kamarádství zfilmováno čarodějové fantasy pro děti pro dospívající mládež (young adult) škola čar a kouzelAutorovy další knížky
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |