Harry Potter a Ohnivá čaša přehled
J. K. Rowling (p)
![Harry Potter a Ohnivá čaša Harry Potter a Ohnivá čaša](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263398/bmid_harry-potter-a-ohniva-casa-LIM-263398.jpg?v=1539034845)
Harry Potter série
Harry Potter je znovu na prázdninách u otravných Dursleyovcov. Chce sa od nich odpútať, a tak sa zúčastní na Svetovom pohári v metlobale spolu s Hermionou, Ronom a Weasleyovcami. Okrem toho sa po sto rokoch na Rokforte pripravuje Trojčarodejnícky turnaj a majú sa na ňom zúčastniť dve ďalšie čarodejnícke školy. Harry aj naďalej túži byť obyčajným štrnásťročným čarodejníkom. Má však smolu, lebo nie je obyčajný - dokonca ani podľa čarodejníckych meradiel. V jeho prípade to môže mať smrteľné dôsledky..... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Ikar (SK)Originální název:
Harry Potter and the Goblet of Fire, 2000
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a Ohnivá čaša. Přihlašte se a napište ho.
![monushka monushka](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/30871/m_monushka.jpg?v=1730126769)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvělý díl! Smutnila jsem, bála se, doufala a byla napjatá. Harry Potter mě opravdu moc baví! Těším se, až se začtu do dalšího dílu.
![Ver99 Ver99](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tento díl mě ze všech doposud přečtených bavil asi nejméně. Ke konci však zase zajímavý dějový zvrat, který si upoutal zpět mou pozornost a posledních asi 5 kapitol jsem přečetla během chvilky.
Nuže, rozečítám další díl…
Tiché hlasy, Královský život a další knižní novinky (10. týden)
03.03.2024
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)
04.09.2022
„Nezáleží na tom, kto sa čím narodil, ale čo z neho vyrástlo.“
„Sme silní, ak sme spojení, a slabí, ak sme rozdelení.“
Ocenění knihy (1)
v Přečtených | 23 386x |
ve Čtenářské výzvě | 1 111x |
v Doporučených | 1 437x |
v Mé knihovně | 5 216x |
přátelství, kamarádství kouzla láska zfilmováno tajemství čarodějové fantasy pro děti bludiště, labyrint mezilidské vztahy ocenění Hugo (literární cena) pro dospívající mládež (young adult) fantasy světová literaturaAutorovy další knížky
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
2008 | ![]() |
2001 | ![]() |
2004 | ![]() |
(SPOILER) Jako dlouholetý fanoušek HP série musím říct, že kniha je bomba. Přiznám se, knihy čtu od začátku poprvé a teď jsem právě dokončil Ohnivý pohár. Kniha je opravdu hodně odlišná od filmu. Ve filmu mnoho informací, které dokončí příběh chybí. Ve filmu vypadá jako kdyby turnaj probíhal tak měsíc, v knize je to na celý školní rok. Za mě super zážitek a těším se na Fénixův řád. Vtipné je to, že film Ohnivý pohár byl vždy můj nejméně oblíbený. U knihy je to právě naopak.