Hausfrau přehled

Hausfrau
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290086/bmid_hausfrau-dOq-290086.jpg 3 243 243

Nic by nebylo tak vzdálené od pravdy jako tvrzení, že se má atraktivní Američanka Anna dobře. Neděje se jí nic strašlivého, přesto však nenachází v životě nic, z čeho by se mohla radovat. Žije v Curychu, jejím manželem je švýcarský bankéř, jemuž vychovává tři děti. Čas tráví na hodinách němčiny pro cizince, péčí o domácnost – a se svými milenci. Ti pro ni pouze představují způsob, jak utéct od všední reality a dokázat si vlastní hodnotu. Přátel moc nemá, ty blízké už vůbec ne a ani se nijak zvlášť nesnaží si je najít. Den za dnem Anna pomalu přežívá v jakési podivné prázdnotě nešťastného osamění, zatímco nad hlavou se jí pomalu stahují mračna. Když je smrtelně zraněn její syn, nenapadne ji, že tohle je jen začátek tragédie… Debutový román americké básnířky Jill Alexander Essbaum, který od začátku zaujme především všudypřítomným, neustále se stupňujícím tísnivým napětím, se stal jednou ze senzací loňského roku, když o jeho vydání např. jen ve Velké Británii usilovalo 19 nakladatelst... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hausfrau. Přihlašte se a napište ho.

DominaCZ
21.10.2024 3 z 5

Ale simvas jaký litování toho že je "nešťastná"... není, jen je znuděná a rozežraná. Chce to bič a malej dvorek, pak by se probrala a začala fungovat, protože by prostě MUSELA. Dokud nebude muset a nikdo po ní nic chtít nebude, nic nezmění ze svýho válení se ze všema, protože ji jasněže každej chce, a nestarání se o děcka...proč by se starala když je má obstaraný od tchyně ne??
Vzala si ho z vychcané touhy po bohatství, ve který ve Švýcarech věřila...tak teď to má. Nedělá, nemá tedy ani příjem, nevím z čeho je teda tólik luxusní, nemá účet, nemá nic.
Proč by jí teda vadilo že děcka zůstanou jemu a probere se az po tom incidentu??
Rozhárané děj, který omluví pouze stejně rozháraný duše.
Já bych ji kopla do řitě ať táhne zpátky dom.

knihovnička007
07.09.2024 ztráta času

hmmm, jak toto hodnotit... Anna mi byla krajně nesympatická. Věčně nespokojená, na druhou stranu se nedokázala ničím nadchnout, nic dělat, naprostá apatie... žádní kamarádi, žádné koníčky, jen nespokojené manželství a... nevěry.
Upřímně, přeskakovala jsem, věčné skuhrání na nespokojený život mne nebavilo. Stačilo. A ta německá gramatika v knize?? Proč?
Četla jsem životopis od autorky, básnířka. Ale tohle nemělo hlavu ani patu, věty se střídaly podle toho, co se autorce zrovna honilo hlavou.
Kniha v podstatě velmi smutná, nápad by nemusel být špatný, ale... proč krucinál měla knihu nálepku bestseller? Kde, proč, jak?
Depresivní čtení o nespokojené ženě, která nedokáže se svým životem nic udělat. A ten konec? Jako fakt? Nechá si všechno líbit, nebrání se, nic neudělá?
A jako perlička červené písmo, které celý výsledný dojem ještě více zkazí.
Takže ne, tohle opravdu není kniha pro mne.

MilaJ
28.07.2024 2 z 5

Knihu jsem četla před několika lety, ale nic mi nedala. Taky jsem nepochopila proč červené písmo???

Kniha Hausfrau v seznamech