Zlodeji snov přehled

Zlodeji snov
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335718/bmid_zlodeji-snov-ohG-335718.jpg 4 64 64

Neuveriteľne talentovaná Maggie Stiefvater dokázala opäť nemožné – vytvorila očarujúci svet, v ktorom realitu skresľujú nadprirodzené prvky. Spoznajte nočné mory, čo ožívajú, neodolateľného nájomného vraha a podľahnite zakázanej láske v druhom pokračovaní najlepšej paranormálnej tetralógie, ktorej prvý diel Havraní chlapci ohúril aj slovenských čitateľov. Po každom spoločne strávenom dni je pre Blue ťažšie a ťažšie, aby sa do Ganseyho nezaľúbila. No uvedomuje si, že jediný bozk, by mohol okamžite ukončiť jeho život. Havraní chlapci spolu s Blue pokračujú na vlastnú päsť v pátraní po stratenom waleskom kráľovi Glendowerovi. Vpred ich ženie aj Ronanova schopnosť privádzať veci zo snov do tohto sveta. No zahrávať sa so snami je nebezpečné a Blue s havraními chlapcami nie sú jediní, ktorí túžia po splnení svojich snov.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)

The Dream Thieves, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlodeji snov. Přihlašte se a napište ho.

Markouš
24.04.2023 5 z 5

Na úvod musím říct, že jsem knihu četla v originále, jelikož slovenský překlad se ani zdaleka nerovná tomu českému a mnohdy kompletně změnil význam celé věty.
Pokračování mé nejoblíbenější série bylo stejně skvělé, jako její první díl (který jsem četla už čtyřikrát a co si budem, s každým dalším přečtením je to lepší a lepší). Dozvídáme se tu více o fungování magie, více o samotných postavách, které jsou stejně skvělé a také je tu více wow momentů, které vám otevřou oči dokořán a nechají vás jen bezhlesně zírat. A že to zírání stojí za to, stejně jako samotný styl psaní, který je krásně poetický. Nemám co víc dodat, miluju tu sérii tak moc, až je to nezdravé.

Chikko
08.04.2022 5 z 5

Dlouho jsem čekala, že vyjde český překlad, nakonec jsem se rozhodla, že to zkusím slovensky. Bála jsem se, že se nezvládnu začíst, ale nakonec se mi to povedlo, i když některá slova jsem si musela dohledávat a některá jména mi v češtině zněla podstatně líp...
Ale ten příběh jsem prostě nemohla nechat nedokončený. Další dva díly snad budou brzy na cestě ze Slovenska do mé knihovny

Knihomollla
24.03.2021 5 z 5

Druhý díl je snad lepší než ten první. Postavy nezklamaly a magická linka mi úplně vyrazila dech.

Kniha Zlodeji snov v seznamech