Hedvábí přehled
Alessandro Baricco
Poetický příběh novely Hedvábí se odehrává v šedesátých letech 19. století. Jeho protagonistou je obchodník Hervé Jouncour, prodejce vajíček bource morušového, který se za svým zbožím vydává „až na konec světa“, do tajemného Japonska, donedávna uzavřeného cizincům. Hervé Jouncour přitom není žádný dobrodruh – patří naopak k mužům, „kteří u svého života rádi asistují a pokládají za nepatřičnou jakoukoliv ambici ho žít“. Ale i na něj čeká osudové setkání. Křehké, snové vyprávění o nevyřčené bolesti a nenaplněné touze okouzlilo čtenáře po celém světě.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hedvábí. Přihlašte se a napište ho.
První kniha kterou jsem od tohoto autora četla a musím říct, že mě opravdu dostal.. Minimalistický styl, tak obsáhlý.. Doporučuji..
Miluju Bariccův minimalistický styl psaní. Tentokrát jsem četla zase slovensky, ale Baricco působí stejně v jakémkoli překladu.
„Jelikož zoufalství byla přemrštěnost, jež mu nepříslušela, sklonil se nad tím, co zůstalo z jeho života, a začal o to zase pečovat s neochvějnou vytrvalostí zahradníka v pilné práci den po bouřce.“
Kniha Hedvábí v seznamech
Japonsko 19. století zfilmováno Francie italská literatura Hedvábná stezka hedvábí
Po delší době kniha, která si ode mne zaslouží plný počet hvězd. Nemám slov. A když nemám slov, tak to bylo hodně dobré.