Hedvábná stezka přehled

Hedvábná stezka
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/2005/bmid_hedvabna-stezka-w8q-2005.jpg 4 123 123

Další z historických románů Colina Falconera zavádí čtenáře do válkou zmítané středověké Palestiny a tajemných stepí Střední Asie 13. století, kde se střetávají dva zcela odlišné a nesmiřitelné světy. Nelítostní Tataři, před kterými se třásla nejen Evropa, ale i Dálný východ, jsou považováni za kruté divochy. Poutavě vylíčené životní osudy tatarské princezny a cesty dominikánského mnicha a templářského rytíře jsou ústředními tématy Hedvábné stezky, která se táhne napříč Asií, aby stejně jako ve starověku spojovala známé s neznámým.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , BB art

Silk road, 1998

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hedvábná stezka. Přihlašte se a napište ho.

šlejfířka
28.10.2024 5 z 5

Zatím jsem četla dvakrát.A pro mně nejlepší knížka pana Falconera.Vtáhl mně do děje a knížku jsem nepustila z ruky.

scheilla
16.05.2024 5 z 5

Skvělý historický román, poučný.Barvité vyprávění cesty z Akkonu do Kitaje. Až neuvěřitelně nesympatický fanatický kněz ( pochybovala jsem, že tu cestu přežije). Fanatická víra proti toleranci. Křesťanství proti náboženství východních národů. Po románu Opium trochu "jiná káva", oba romány za 5*.

Paulika419
12.05.2023 4 z 5

Zdařilá kniha se zajímavým závěrem nadchne každého vyznavače dobrodružného historického románu.Trochu mě však udivilo jak papež mohl na tak důležitou misi poslat dominikánského troubu.Když na Velkou Moravu dorazili Cyril a Metoděj přinesli poklad písmo.Díky za ně.

Kniha Hedvábná stezka v seznamech