Hedvábná stezka přehled
Colin Falconer (p)
Další z historických románů Colina Falconera zavádí čtenáře do válkou zmítané středověké Palestiny a tajemných stepí Střední Asie 13. století, kde se střetávají dva zcela odlišné a nesmiřitelné světy. Nelítostní Tataři, před kterými se třásla nejen Evropa, ale i Dálný východ, jsou považováni za kruté divochy. Poutavě vylíčené životní osudy tatarské princezny a cesty dominikánského mnicha a templářského rytíře jsou ústředními tématy Hedvábné stezky, která se táhne napříč Asií, aby stejně jako ve starověku spojovala známé s neznámým.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2003 , BB artOriginální název:
Silk road, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hedvábná stezka. Přihlašte se a napište ho.
Skvělý historický román, poučný.Barvité vyprávění cesty z Akkonu do Kitaje. Až neuvěřitelně nesympatický fanatický kněz ( pochybovala jsem, že tu cestu přežije). Fanatická víra proti toleranci. Křesťanství proti náboženství východních národů. Po románu Opium trochu "jiná káva", oba romány za 5*.
Zdařilá kniha se zajímavým závěrem nadchne každého vyznavače dobrodružného historického románu.Trochu mě však udivilo jak papež mohl na tak důležitou misi poslat dominikánského troubu.Když na Velkou Moravu dorazili Cyril a Metoděj přinesli poklad písmo.Díky za ně.
Kniha Hedvábná stezka v seznamech
Čína středověk křižáci cestování putování Tataři historické romány Hedvábná stezka
2008 | Harém |
2004 | Anastázie |
2003 | Hedvábná stezka |
1993 | Zběsilost |
2008 | Soumrak bohů: Román o Kleopatře |
Zatím jsem četla dvakrát.A pro mně nejlepší knížka pana Falconera.Vtáhl mně do děje a knížku jsem nepustila z ruky.