Hedvábný řetěz přehled
Zdeněk Hanka
Citlivě napsaný příběh dotýkající se tématu šikany a života dítěte, které se stalo terčem nesmyslných intrik. Třebaže autor nepřekročil hranici programové jímavosti, děj spolehlivě chytí za srdce a přiměje čtenáře zamyslet se nad lhostejností. Zatímco dospělí vedou svůj komplikovaný zápas, na jedné straně vedený záludnými praktikami, hnaný usilováním o prestiž a na druhé straně plný sveřepé obrany, přímočarý pohled dětskýma očima dává nahlédnout do dětského způsobu uvažování a zdánlivě bezradného pátrání po smyslu a řešení. Věrohodnost jednání dospělých a přesvědčivá znalost dětského vnímání zařazuje román mezi knihy určené každému citlivému čtenáři bez ohledu na jeho věk.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hedvábný řetěz. Přihlašte se a napište ho.
Obsahově možná zajímavé, ale literárně nic moc. Kdo má rád dialogy, tady jich bylo opravdu dostatek. Mně naopak chyběly vnitřní monology. Je vidět, že autor je povoláním lékař; obdařoval nás řadou odborných termínů... Od stejného autora jsem četla Severně od šedesáté páté, to se mi líbilo mnohem více.
Veľmi pekný príbeh o láske bez ohľadu na farbu pleti, uvodných pár stránok ma zaskočilo - nepochopím, ako môže niekto ubližovať dieťaťu a týrať ho....:-( som rada, že všetko nakoniec dopadlo pozitívne
Kniha Hedvábný řetěz v seznamech
1991 | Léčitelé jak je neznáte |
2009 | Kavárna |
2018 | Ticho nemá ozvěnu |
2010 | Hedvábný řetěz |
2015 | Severně od šedesáté páté |
Kniha sa veľmi dobré číta. Množstvo dialógov. Zaujímavý príbeh. V knihe nájdete všetko: láska, nenávisť, moc, nadradenosť, strach, adopcia, rôzny postoj k inému etniku, adopcia, šikanovanie. Jednu hviezdičku som ubrala. Chýbal mi popis, ako to všetko vnútorne prežívali jednotlivé postavy.