Ticho nemá ozvěnu přehled
Zdeněk Hanka
Jill zbožňuje hudbu a neumí si představit, že by se někdy živila něčím jiným. Proti vůli otce tráví čas s mladou rockovou kapelou, ale zároveň chce překvapit rodiče tím, že získá titul v oboru, který ji baví. Proto před nimi utají přihlášku ke studiu a nevědomky tím zamete stopy ke svým únoscům.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ticho nemá ozvěnu. Přihlašte se a napište ho.
TICHO NEMÁ OZVĚNU
Jill miluje hudbu celým svým srdcem a chce se jí nadále věnovat. Její rodiče – především tatínek – však mají jinou představu. Vidí ji na prestižní univerzitě, jako pilnou studentku, která se jednou stane nejlépe lékařkou nebo právničkou (hihi, to mi trošku připomíná mého dědu:-)). Jill se snaží svému tatínkovi zavděčit (ten jí totiž neustále připomíná, jak je míti diplom z vysoké školy důležité) a tak najde na internetu místo, které vypadá ideálně ke studiu její vášně – hudby. Na tom místě se však pohybují velice nebezpeční lidé, fanatici a Jill se nevědomky řítí do obrovských problémů… Uff. Začnu těmi pozitivy. Knížka krátká, čtení utíká rychle, budete ji mít přečtenou brzy. Pan autor Zdeněk Hanka žije v Kanadě, vzděláním je lékař, profesí záchranář. Našla jsem si ho i na Facebooku a vypadá jako milý pán:-). Témata, která mi přišla velice atraktivní a lákavá: 1.) únos, 2.) sekta, 3.) nebezpečí internetu. Všechno v této knížce najdete, ale.. ALE. Příběh pro mě byl jednoduchý (což je však z jedné strany i jeho výhodou), místy naivní a nelogický a bohužel s tím se váže to, že na mě jako čtenáře to působilo mírně nepropracovaně. Já bych ocenila daleko více scén ze sekty – prostě nějaké temné psycho scény (klidně bych osekala scény z předchozího „normálního“ života Jill – např. často se opakující rozhovory s tatínkem, který neustále zdůrazňoval důležitost vysoké školy – čímž pak začal mírně zlobit i mě jako čtenáře:P). Nechci tuto knížku odsoudit, to si nezaslouží, má něco do sebe. Já sama za sebe bych ji doporučila dvěma skupinám čtenářům: 1.) teenageři, kteří si chtějí přečíst něco vážnějšího a temnějšího, 2.) čtenáři, kteří nemají z thrillerů tolik načteno a chtějí začít s něčím mírným. Jako jednohubka byla knížka příjemná, ovšem já už prostě potřebuji „něco víc“ – ale já jsem zase „divná“ (:D), protože thrillery čtu často a ráda a hlavně (a to je v tomto případě ještě více než „jen“ ty knížky)- mám nakoukané velké množství hororů a thrillerů a proto mi tato knížka přijde „málo“. Pokud je Vám však knížka Ticho nemá ozvěnu sympatická, zkuste ji. Já si u ní odpočinula… Jen prostě – za mě tak boží téma sekty nevyužito, mohla to býti fakt dosti velká psychárna. Každopádně opět se ukázalo, jak nebezpečný internet je…
Více na mém YouTube :-).
Kniha mě celkem zklamala. Bylo to sice napínavé, ale něco tomu chybělo a nakonec ten neúplný konec. Tomuto spisovateli jsem moc na chut nepřišla.
Kniha Ticho nemá ozvěnu v seznamech
1991 | Léčitelé jak je neznáte |
2009 | Kavárna |
2018 | Ticho nemá ozvěnu |
2010 | Hedvábný řetěz |
2015 | Severně od šedesáté páté |
kniha vypraví příběh Jill a jejího snu kterého se nechtěla vzdát a neopatrnost a naivitu při jeho plnění
kniha je napínavá a čtivá do posledního řádku