Hemy a Marlen v Paříži přehled
* antologie
Příběhy dalšího souboru věnovala šestice českých autorů svým oblíbeným spisovatelům - Jacku Kerouacovi, Scottu Fitzgeraldovi, Dashielu Hammetovi, Borisi Vianovi a Jiřímu Kratochvilovi. Jsou tu dva muži "na cestě", neuvěřitelný příběh odehrávající se v protektorátním veřejném domě, vianovsky hravá story o setkání Hemingwaye s Marlen Dietrichovou, krimi s cynickým soukromým čmuchalem a bezohlednou kráskou a povídka, v níž zásadní roli hraje surfování na erotických stránkách.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hemy a Marlen v Paříži. Přihlašte se a napište ho.
Často v povídkách převážila forma nad obsahem - cizelovaný jazyk snažící se dokázat vysokou úroveň autora, ale příběh nebo pointa skomírá.
Jako celek spíš slabší. Některé povídky se mi líbily, některé méně. Především povídka (Je tohle satori, Jacku?) na mě dýchla krásnou, zvláštní atmosféru.
Kniha Hemy a Marlen v Paříži v seznamech
2008 | Tichá hrůza |
2020 | Nejkrásnější dárek |
2016 | Lesní lišky a další znepokojivé příběhy |
2015 | Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení |
Takové rychlé čtení. Líbily se mi různé styly a postupy. Znovu bych asi nečetla, ale určitě jsem neměla chuť knihu odložit.