Na vrcholu vlny přehled

Na vrcholu vlny
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139017/bmid_na-vrcholu-vlny-xvf-139017.jpeg 4 233 233

Hercule Poirot série

Atmosféra poválečné Británie: potraviny na lístky, fronty na nepoživatelné koláče a namísto steaků sekaná konina. Ti, kdo byli zvyklí na pohodlí, se musejí uskrovnit, což dvojnásob platí o rodině Cloadových, kteří se smrtí zámožného strýce, jenž zahynul během náletu, ztratili svého chlebodárce. Jak moc by jim hrálo do karet, kdyby byl strýcův sňatek s mladičkou herečkou prohlášen za nezákonný… Pak přijde první vražda, ke slovu se dostane chuť riskovat i závislost na morfiu a případu se ujímá Hercule Poirot. Čtenářům detektivky z roku 1948 (česky poprvé publikované v roce 1989 pod názvem Čas přílivu, nyní vychází v novém překladu) nakonec zbývá jediná jistota. Jistota, že mohou očekávat – neočekávatelné.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub

Taken at the Flood, 1948

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na vrcholu vlny. Přihlašte se a napište ho.

petrarka72
04.11.2024 5 z 5

Jeden z případů Lady ACh, který se velmi blíží noir příběhům. Chlapi, které z(de)formovala válka, ztráta jistot starého světa a dosud nenarozený nový. Má rodina Cloadových nárok na dědictví, protože vdova po mrtvém mecenáši dosud nepohřbila prvního manžela? Spletité, nepředvídatelné a velmi, velmi temné.

Mi-šu-le
24.07.2024 5 z 5

Kniha je super, Hercule Poirot se zde vyskytuje spíše až v druhé části, ale příběhu to neubírá na čtivosti. Jen jsem zklamaná z filmového zpracování, jelikož opět děj byl oproti knize upravený, a ne zrovna málo. Filmové zpracování se mi líbí samo o sobě, ale v porovnání s knihou si říkám, proč? Proč se děj musí tak výrazně měnit? Nakonec si snad přečtu opravdu všechny její knihy, které jsem viděla několikrát jenom proto, abych si to mohla porovnat. Jinak zážitek z četby opět výborný.

nikikostadinova
21.07.2024 4 z 5

Takže další kousek na cestě přečíst všechny díly Hercula Poirota. Klasicky dobrá Agatha Christie. Navíc tento díl patří mezi mé oblíbené v seriálové podobě. Pod jménem Čas přílivu tedy.

Kniha Na vrcholu vlny v seznamech