Poslední víkend přehled
Agatha Christie
Hercule Poirot série
Lady Lucy Angkatellová sezve k víkendovému setkání na své malebné panství Hollow řadu hostů, ale jak už to tak bývá, ne všichni se zde sejdou rádi – například sokyně v lásce k doktoru Johnu Christowovi či potenciální dědicové majetku sira Angkatella. Není divu, že atmosféra houstne a napětí by se dalo krájet. Kdo by však čekal smrtelný výstřel? A pachatele tak nešikovného, že se nechá přistihnout přímo při činu? Hercule Poirot přijíždí jako poslední návštěvník, aby s pomocí malých šedých buněk rozluštil na první pohled jednoduchý, avšak ve skutečnosti komplikovaný a rafinovaný zločin…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2015 , Knižní klubOriginální název:
The Hollow, 1946
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední víkend. Přihlašte se a napište ho.
Neuvěřitelné se stalo skutečností - našla jsem případ, který jsem neznala - a k tomu skvělý. Jako u některých dalších z pera moudré Dámy, co měla ráda studium lidské povahy a odhalování pravdy, ať už znamená cokoliv, je samotný případ výborně zkonstruovaný a k tomu obohacený. Při této konkrétní příležitosti úvahou o tom, co je skutečné a co iluzorní, co životaschopné a co jen přežívající. A jak je jednoduché a zároveň nebezpečné si to plést.
Velmi melancholická kniha, příběh skoro snový, jakoby mlhou protkaný a přece dramatický.
Knižní novinky (4. týden)
23.01.2022
Kniha Poslední víkend v seznamech
vraždy smrt rodinné vztahy Hercule Poirot vrazi rodinné sídlo
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Musela jsem dát 4*, protože v porovnání s jinými příběhy od A. Christie se mi to tolik nelíbilo, ale v porovnání celkově je to opět skvělý případ a stojí za přečtení.