Vraždy na Ledňáčkově vrchu přehled
Sophie Hannah
Hercule Poirot (Sophie Hannahové) série
Nejslavnější detektiv na světě čelí novému zapeklitému případu. Hercule Poirot vyslyší žádost jistého Richarda Devonporta, aby vyšetřil vraždu jeho bratra, k níž se dobrovolně doznala Richardova snoubenka. Nasedá proto do autobusu směřujícího z Londýna na Ledňáčkův vrch, luxusní útočiště bohatých a urozených, kde sídlí i Davenportovi. Během jízdy dojde ke znepokojivému výstupu: jedna z cestujících odmítne sedět na svém místě. Je totiž přesvědčená, že právě na něm bude zavražděna. Poirot si s ní proto vymění sedadlo… Souvisí nějak tato podivná příhoda se zdánlivě vyřešeným zločinem na Ledňáčkově vrchu?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2021 , KalibrOriginální název:
The Killings at Kingfisher Hill, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vraždy na Ledňáčkově vrchu. Přihlašte se a napište ho.
Knizka se mi libila, cetla se prijemne, mela spad, zapletka zajimava. Bylo tam pro me par zvlastnich veci a nektere uvahy zustaly neobjasnene. Kazdopdne mam pocit, ze tento dil byl zatim ze vsech 4 nejlepsi. A celkem se i tesim na dalsi dil, ktery ma vyjit na konci roku.
Agatha Christie to samozřejmě není, ale myslím, že se Sophie Hannah každým dalším Poirotem trochu zlepšuje. Knížce rozhodně prospělo, že byla výrazně kratší než ty předchozí, děj byl zajímavý a napínavý, zasazený do klasického poirotovského prostředí, jen postrádám logiku v chování jednotlivých postav a uchopitelnost jejich motivace, což celkem zkazilo závěr knihy. Je trochu škoda, že se autorka snaží být "agathovštější" než Agatha a některé pasáže s Poirotem jsou až trošku křečovité.
Knižní novinky (2. týden)
10.01.2021
Knižní novinky (49. týden)
29.11.2020
Kniha Vraždy na Ledňáčkově vrchu v seznamech
vraždy detektivní a krimi romány rodinné vztahy Velká Británie Hercule Poirot pátrání detektivovéAutorovy další knížky
2015 | Pusinka |
2014 | Vraždy s monogramem |
2022 | Dokonalé děti |
2015 | Bludná sdělení |
2008 | Ztráty a lži |
No nebyla to špatná detektivka dala se číst