Třetí dívka přehled

Třetí dívka
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212551/mid_treti-divka-212551.jpg 4 461 461

Hercule Poirot série

Hercula Poirota navštíví dívka, jež tvrdí, že možná spáchala vraždu. Než se však detektiv stihne vyptat na podrobnosti, mladá dáma si vše rozmyslí a odejde. Zmatený Poirot se vzápětí dozvídá, že slečnu Normu Restarickovou za ním poslala jeho přítelkyně, spisovatelka Ariadne Oliverová.

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Knižní klub

Third Girl, 1968

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třetí dívka. Přihlašte se a napište ho.

alnovka82
30.09.2024 3 z 5

Opět super detektivka. Akorát jsem se v ději opravdu ztrácela, jak moc to bylo zamotané.

SSTknihy
12.09.2024 4 z 5

Opět originální zápletka! Hned na začátku totiž máme vraha, ale jaksi chybí mrtvola. Zmatená, nešťastná a z pohledu ostatních trochu podivínská dívka ale tvrdí, že „asi spáchala vraždu“. Poirot se bude muset hodně snažit, aby zjistil, o co tady opravdu jde a rozmotal ten vztahový propletenec dřív, než dojde k další vraždě. Pomocnou rukou mu je tentokrát autorka detektivních příběhů, paní Oliverová, takové malé alter-ego samotné Agathy Christie, která má samozřejmě na celý případ úplně jiný názor.

ninano
02.09.2024 4 z 5

Není to jedna z autorčiných "TOP" detektivek, přesto nepostrádá to, co byste od této mistryně oboru čekali, a rozhodně stojí za přečtení. Příběh je pořádně zamotaný s překvapivým závěrem, ale je tam i občasná nepravděpodobnost, na kterou jsme ale u Agathy zvyklí a kterou rádi odpustíme. :-)

Kniha Třetí dívka v seznamech