Třetí dívka přehled

Třetí dívka
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212551/mid_treti-divka-212551.jpg 4 447 447

Hercule Poirot série

< 33. díl >

Hercula Poirota navštíví dívka, jež tvrdí, že možná spáchala vraždu. Než se však detektiv stihne vyptat na podrobnosti, mladá dáma si vše rozmyslí a odejde. Zmatený Poirot se vzápětí dozvídá, že slečnu Normu Restarickovou za ním poslala jeho přítelkyně, spisovatelka Ariadne Oliverová.

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

Third Girl , 1968


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třetí dívka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (56)

Tess.96
20.06.2024 4 z 5

Už jen samotný příběh mě zaujal. Bylo to něco úplně jiného, než jsem od Agathy Christie byla zvyklá. Nicméně mě opět vůbec nezklamala. V posledních kapitolách se objevilo tolik zvratů, že bych to nedokázala spočítat na jedné ruce. Jeden zvrat bych jí trochu vytkla, protože mi nepřišel úplně logický a proveditelný. Taky tam bylo dost zdlouhavých pasáží, kdy si Poirot mluvil sám pro sebe a opakoval spoustu věcí pořád dokola. Ale jinak moc povedená detektivka, která mě nechala napjatou až do samotného konce.

Emik87
20.02.2024 4 z 5

Agatha napsala i daleko lepší příběhy. Tady je to chvílemi hodně zmatené.


hledaseniki
02.09.2023 3 z 5

Jsem velkou obdivovatelkou Agathy Christie a Hercule Poirot byl vždy mým velkým oblíbencem. Přečetla jsem toho od ní mnoho a málokdy nebo spíš nikdy mě její knihy nezklamaly až do Třetí dívky. Co tohle vlastně bylo?! Jestli jste její milovníci jistě Vám neuniklo ani filmové zpracování a Třetí dívka se mi líbila, proto jsem byla nemile překvapená knihou.
Když to řeknu velice stručně, tak v příběhu se vůbec nic nedělo, většinu času Poirot přemýšlel o tom, co mu tam chybí, co mu tam nesedí a celková zápletka se nedá nazvat ani zápletkou, jelikož se nedá mluvit ani o vyšetřování, protože svým způsobem nebyl zločin. Všechno se pořád točilo v kruhu. Velkou výhodou bylo, že se v příběhu kromě Poirota objevila i paní Oliverová, která to zase obohatila svým osobitým způsobem. Kdyby tomu tak nebylo, tak to hodnotím o něco hůře.
Je mi to líto, ale Třetí dívka je podprůměrná kniha, kterou bych ani nenazvala detektivkou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Třetí dívka v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených728x
ve Čtenářské výzvě55x
v Doporučených16x
v Knihotéce332x
v Chystám se číst61x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech4x