Vánoce Hercula Poirota přehled

Vánoce Hercula Poirota
https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87478/bmid_vanoce-hercula-poirota-k52-87478.jpeg 5 878 878

Hercule Poirot série

Vánoce bývají časem dobré vůle a rodinné pospolitosti – nikdy však pro rodinu Leeových. Letos to ale má být všechno jinak… Milionář, panovačný a bezcitný Simeon Lee, pozve své potomky, aby strávili vánoční svátky v jeho společnosti. Sentimentální milující otec na stará kolena? Nebo má snad Simeon Lee jiné, zlověstnější úmysly? S velikým znepokojením a váhavě se členové rodiny sjíždějí do starého rodinného sídla. V brilantně vykreslené atmosféře podezíravosti a vzájemné nevraživosti dojde k vraždě. Hercule Poirot bude tentokrát potřebovat veškerý svůj um, aby tak neslýchanému zločinu přišel na kloub.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub

Hercule Poirot’s Christmas, 1938

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoce Hercula Poirota. Přihlašte se a napište ho.

JaniMa
18.12.2024 4.5 z 5

V první polovině jsem musela často otočit o pár listů zpět, abych si připomněla jednotlivé postavy, což čtenářskému prožitku nikterak neprospělo. Přesto knihu hodnotím velmi kladně, protože jakmile jsem si vytvořila obraz jednotlivých aktérů, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Mě prostě baví chodit od postavy k postavě, pozírat, věřit a nevěřit… Prostě typická Christie. Šťoural by sice mohl namítnout, že z realistického pohledu do má díry, ale i tak je to nadprůměrné čtení, a nepotřebuje to k tomu ani moc brutální kulisy. Absence současných technologií navíc vnáší do celé knihy určitý klid, ke kterému člověk čas od času rád uteče.

roso.mak
17.12.2024 3.5 z 5

Hned na úvod se v otištěném dopisu Agatha dušuje, že nepůjde o její typické dílo, bo je to krvavé, aby se ukázalo, že je to samozřejmě naprosto typicky Agatho-Christiovsky překombinované. A vlastně jedna z jejích naprosto typických detektivek. Ale chtěla jsem se naladit na Vánoce.

PREBURDA
14.12.2024 5 z 5

Vánoce bývají časem dobré vůle a rodinné pospolitosti - ale všechno bude jinak.
Vánoce s Poirotem, proč ne? Bude potřebovat veškerý svůj um, aby tak neslýchanému zločinu přišel na kloub.
Stará dobrá úžasná Agatha, která nestárne. :o)

....člověk nežije a neumírá sám pro sebe. To, čím sám je předává dál - těm, kdo příjdou po něm....

Kniha Vánoce Hercula Poirota v seznamech

v Přečtených1 337x