Vražda na golfovém hřišti přehled

Vražda na golfovém hřišti
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366/bmid_hercule-poirot-vrazda-na-golfovem-h-pAR-366.jpg 4 632 632

Hercule Poirot série

Hercule Poirot a kapitán Hastings se rozhodli strávit dovolenou v Normandii, velký detektiv si tam ovšem moc odpočinku neužil. Hned prvního večera ho požádal o pomoc Paul Renauld, majitel hotelu, v němž se přátelé ubytovali. Hoteliér vyjádřil obavy o svůj život, Poirot ho tedy nazítří navštívil, přišel však už pozdě. V noci kdosi manžele Renauldovy přepadl, paní svázal a muže unesl, tělo zmizelého bylo posléze nalezeno na golfovém hřišti s nožem v zádech. Poirotovi celý případ neodbytně připomíná jiný zločin, k němuž došlo před deseti lety v Anglii. Odjíždí tedy do Londýna, aby si dal promítnou staré filmové zpravodajství...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Melantrich

The Murder on the Links, 1923

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda na golfovém hřišti. Přihlašte se a napište ho.

Kleio
23.10.2024 5 z 5

Po průměrném prvním díle, kde figuroval Hercule Poirot, jsem neměla vysoká očekávání, ale o to víc mě překvapilo, jak napínavý a svižný příběh z francouzského městečka Merlinville Christie vytvořila. Jeden zvrat střídá druhý, ale pořád to dává smysl! Poirot je tu nebývale vtipný a zamilovaný Hastings mile roztomilý. Úsměvný je i souboj "géniů" mezi naším slavným Belgičanem a komisařem Giraudem. Musím opravdu vzdát autorce hold, že dokázala změť propletených osudů jednotlivých postav a dávných tajemství ukočírovat a stejně nás na úplný závěr převézt a překvapit. Bravo!

rafan65
07.10.2024 5 z 5

Další skvělá Agatha, tato kniha obsahuje návod jak příběh zamotat aby měl čtenář velký problém nalézt vraha. Spojení minulosti ze současností je dobrý nápad a pokud si autor dá záležet výsledek je super. Četlo se to pěkně, přehled v postavách a ději je v pohodě, za mě osobně moc čtivá detektivka.

SSTknihy
12.09.2024 5 z 5

Klasický začátek – kdosi požádá Poirota o pomoc, ale než ten stihne dotyčného navštívit, aby se dozvěděl více detailů, dojde k vraždě. Poirot tak musí začínat úplně od začátku. Tentokrát se vydávají s věrným Hastingsem na jih Francie, aby vyšetřili složitý případ zavražděného milionáře. Jenomže mrtvol přibývá, svědci do jednoho lžou, francouzská policie je přesvědčena o své neomylnosti a do toho se ještě Hastings zamiluje, což značně zkomplikuje pátrání. Ale nebyl by to papá Poirot, aby nerozpletl všechny nitky, a nakonec neodhalil pěkně nebezpečného a zákeřného pachatele.
P. S. román vyšel (a byl zfilmován) také pod názvem Vražda na golfovém hřišti.

„Mou teorií jest pravda,“ řekl klidně Poirot.

Kniha Vražda na golfovém hřišti v seznamech