Svedený ďábel přehled

Svedený ďábel
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55285/bmid_svedeny-dabel-RpD-55285.jpg 4 146 146

Román Svedený ďábel se odehrává na počátku 19. století. Vypráví napínavý přiběh ovdovělého lorda Juliana. Ten požádá o ruku lady Sophy, vnučku svého souseda. Chce se oženit především proto, aby svému panství zajistil dědice. Sophy, která Juliana dlouho tajně miluje, souhlasí, ale za podmínky, že k plnění manželských povinností dojde až po třech měsících ode dne sňatku. Doufá, že do té doby se do ní její manžel zamiluje. Lordu Julianovi se Sophy velice líbí, ale nevěří jí. Po zklamání, které prožil se svou první manželkou, která ho podváděla, nevěří už žádné ženě. Sophy se však nevzdává, a když známá londýnská kurtizána ohrozí Julianovu čest, neváhá a vyzve ji na souboj; Julian naštěstí včas zasáhne. Jejich vzájemný vztah však není jedinou překážkou, kterou oba hrdinové musí překonat. Osud jim připraví těžké zkoušky a teprve tehdy manželé poznají, že jejich cit je oboustranný a mohou si navzájem důvěřovat.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub

Seduction, 1990

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svedený ďábel. Přihlašte se a napište ho.

Žampion
22.07.2024 5 z 5

Já prostě jsem cílová skupina této autorky. Bylo to zase úžasné. Historická romance s náznakem erotiky. Za mě velké ANO.

uzivatel4895
28.10.2023

V slovenskom vydaní má kniha názov Čierny prsteň

Bergerac16
03.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Prvních dvě stě stran má rychlé tempo a skvělý náboj, rychle vás to chytí dále už je příběh rozvolněný, plný dlouhých dialogů (které jsou ale chytré), nicméně trochu musíte zatnout zuby a přivyknout pomalejšímu tempu.
Julian je typický nadutý aristokratický panák, manipulátor, který o ženách smýšlí přezíravě. Je tak těžké s ním diskutovat, on vždy nejlépe ví, co je pro Sophy dobré. Divím se, že to odnesla jen jedna ve vzteku rozbitá soška, Sophy měla železné nervy ve svém poslání stát se mu rovnocenným partnerem. Nicméně je ve svých postojích alespoň upřímný. Obávám se, že podobnou bitvou si v té době prošla téměř každá zdravě sebevědomá žena, pokud se nechtěla zbláznit. Sophy "drží pozice", je názorově konzistentní a vytrvale brání své hranice. Juliana příliš nehodnotí a neodsuzuje, přijímá ho takového, jaký je.
První společná posvatební noc obou hrdinů s čajem rozlitým v posteli mě pobavila. Epizoda s kurtizánou Charlotte je neotřelá a Sophiin respekt až zarážející. Líbil se mi Julianův výslech, kdy ze Sophy jemně páčil pravdu o setkání s Waycottem.
Strašlivá obálka knížky, toho grafika by měli zastřelit.

Kniha Svedený ďábel v seznamech