Hlasy džungle přehled
Zdeněk Veselovský
Zajímavé zoologické poznatky ze života zvířat Ásámu, jedné z přírodně nejzachovalejších částí Indie, prokládá autor osobními postřehy a zážitky, získanými při výzkumu indických rezervací. Vypráví o životě, odchytu a výcviku slonů, o fauně indických řek, o divokých prasatech, kravách, nosorožcích, tygrech a dalších zvířatech, a upozorňuje na ohrožení indické přírody civilizací. 64 stran obrazové přílohy.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlasy džungle. Přihlašte se a napište ho.
Pan profesor Veselovský prostě uměl. Náš přední zoolog si vyrazil do posledního hájemství nosorožců a přivezl si nejenom plno zážitků, ale i inspiraci pro tuhle báječnou knihu o indické fauně. Je v ní tak trochu zakonzervované moje dětství, protože jsem ji četl poprvé v deseti letech a byl z ní, jak jinak, nadšený.
Kniha Hlasy džungle v seznamech
Indie příroda zvířata, fauna ochrana životního prostředí
2008 | Etologie: Biologie chování zvířat |
1975 | Světem zvířat. Díl I., Savci |
2001 | Obecná ornitologie |
1981 | Sloni a jejich příbuzní |
1986 | Výlet do třetihor |
Moje druhá kniha od autora a opět jsem maximálně spokojená. Pan Veselovský uměl čtenáři podat fakta o zvířatech zajímavým způsobem a já vždy nestačím žasnout, co všechno nevím. I když čtenář musí přihlédnout k době vydání, můžu tuto čtenářskou výpravu do Indie jen doporučit.