Hlava nehlava (2006) | Databáze knih

Hlava nehlava přehled

Hlava nehlava
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15720/bmid_hlava-nehlava-1DS-15720.jpg 4 72 72

Osud pittsburskému rodákovi Augustenu Burroughsovi nadělil dvojí – neuvěřitelně bláznivý život a mimořádný vypravěčský dar. Autor dokázal obojí skloubit tak, že sobě zachránil zdravý rozum a čtenáře vyléčil z pocitu, že už nelze o ničem novém – zvláště pak o vlastním životě – nijak nově psát. Vybrané epizody svých pubertálních let strávených v Massachusetts líčí s dovednou lehkostí a svérázným vtipem, jako by se ve dvanácti letech neocitl v domě potřeštěného psychiatra, kam ho odložila jeho duševně nemocná matka, ale žil úplně normálně. S naprostou samozřejmostí vypráví, jak nechodil do školy, hrál si s přístrojem na elektrošoky, důvěrně se přátelil s pedofilem, krotil blázny a v rámci své absolutní svobody zažíval nejneskutečnější příhody. Svižné vyprávění nabízející inteligentní zábavu prostou pitvorného humoru lze číst i jako návod na to, jak si za všech okolností uchovat duševní zdraví.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Argo

Running with Scissors, 2002

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlava nehlava. Přihlašte se a napište ho.

Radimka
04.07.2023 3 z 5

Musím přiznat, že takovej druh humoru moc nemusím. Je to vytažený do naprostýho absurdna, ani nechci věřit, že se má jednat o autobiografii. Stylem humoru mi to připomíná Spolčení hlupců a to jsem taky nemusela.

doc2rack
19.02.2022 4 z 5

"Pochopil jsem, že nemá-li člověk nikoho, kdo by mu radil jak se chovat, doplácí na to tím, že mu nemá ani kdo poradit jak se nechovat."

LadyAnn
27.06.2021 5 z 5

Tak tohle byla jízda! Neskutečně zábavné a barvité vyprávění, navíc opravdu velmi čtivé. Příběh hlavního hrdiny je tragikomický a vesměs bizarní, ale přesto je podán... tak nějak “mile”. Příjemné překvapení, moc se mi to líbilo.

Kniha Hlava nehlava v seznamech

v Mé knihovně35x