Hlbina přehled

Hlbina
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522981/bmid_hlbina-652bd57f63257.jpg 4 283 283

Zima 1963. Do mesta v liptovských horách prichádza skúsený dôstojník obávanej Štátnej bezpečnosti, aby dohliadal na vyšetrovanie beštiálneho zločinu. Rýchlo však zistí, že páchateľom nie je človek, ale nesmierne vynaliezavý a zlomyseľný fenomén. Uprostred storočnej zimy pribúda obetí, ako aj zvláštnych a desivých úkazov. Napätie stúpa, schyľuje sa k zrážke bezpečnostných zložiek štátu. Majstrovský mix kriminálneho thrilleru a hororu zasadený do dusnej atmosféry Československa šesťdesiatych rokov. Hlbina ponúka samostatný príbeh, no dá sa čítať aj ako prequel románu Strach, jedného z najúspešnejších Karikových thrillerov.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlbina. Přihlašte se a napište ho.

.Tera.
22.10.2024 3 z 5

Jako vždy (v případě Kariky) jsem četla jedním dechem. Celkově jsem si knížku užila. Ovšem závěr byl poněkud zdlouhavý a přišlo mi, že se vlastně pořád jen opakuje to stejné. Realita se mění, lidi se mučí a všichni mají nadpozemskou sílu a výdrž...To mi bohužel dojem z knihy trochu zkazilo.

klmonkaa
21.10.2024 4 z 5

Bolo to strašne odporné, ale nemohla som to nedočítať. :-D

ArwenAragorn
16.10.2024 4 z 5

75%

Temný příběh zasazený do našich šedesátek. Tehdejší režim byl skoro stejně děsivý jako to, co se na Slovensku dělo. Ale toho fantastična a později duchařiny bylo na mě přece jenom moc, stejně jako toho, že všechno, co se v knížce děje je pochmurné, pokud ne přímo nechutné, bez kouska naděje. Psychologie hlavního hrdiny, majora STB, je tady velice dobře popsána, postava je to veskrze negativní, ale sám o sobě z mnoha důvodů trpí.
Nepovažuji knížku Kariky tentokrát za žádné veledílo, ale za přečtení stojí. Nečte se ovšem lehce.

Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)

05.11.2023

Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023

Kniha Hlbina v seznamech

záhady thrillery zločiny nevysvětlené, nevyjasněné jevy zima

Jozef Karika
slovenská, 1978