Hodina tance a lásky přehled
Pavel Kohout
Sedmnáctiletá Kristina Kleinburgerová je ještě panna. Přijíždí z internátu v Berlíně, aby strávila prázdniny s rodiči a oslavila své osmnácté narozeniny… Německá romance se odehrává během čtyřiadvaceti hodin v Malé pevnosti, kde je velitelem její otec. Na žádost matky dostává Kristina učitelku baletu: je jí maďarská Židovka, bývalá primabalerina. Ačkoli má být řeč výhradně o tanci, naivní Kristina se nakonec právě od ní dozvídá pravdu o transportech, koncentračních táborech, o likvidaci Židů.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hodina tance a lásky. Přihlašte se a napište ho.
První polovinu jsem četla se sebezapřením. Málem jsem to kolem sté stránky vzdala. Jakmile přišla na scénu židovská baletka, kniha začala být velice poutavá a dostala jsem se do fáze, že jsem knihu musela ještě ten den dočíst. Proto jsem z konce byla trošku zklamaná, čekala jsem silnější prožitek. Určitě v knize jsou takové úseky, co berou dech, ale vracet se k této knize nebudu. Ale od přečtení neodrazuji.
Podle anotace jsem čekala něco trochu jiného. Je tam tanec, je tam láska - ale o tanci to vlastně vůbec není (myslela jsem si, že tam půjde zejména o hodinu/hodiny tance, kde se zároveň hrdinka dozví něco o lásce a o životě v terezínském ghettu), a o lásce tak trochu. Prostě je to pár dní ze života dcery německého velitele v Terezíně.
Nové eknihy zdarma ke stažení (červenec)
27.07.2020
Kniha Hodina tance a lásky v seznamech
2008 | Katyně |
2008 | Hodina tance a lásky |
1990 | Kde je zakopán pes: memoáromán |
2009 | Hvězdná hodina vrahů |
2005 | Konec velkých prázdnin |
Kvalitní čtení o životě v terezínské pevnosti prožívaný z druhé strany - ze strany německého velitele a jeho dcery. O nevědomosti toho, co se děje za zdí, o první lásce, ale i o křehkosti a zranitelnosti.