Tři srdce, tři lvi přehled

Tři srdce, tři lvi
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24834/bmid_tri-srdce-tri-lvi-qdT-24834.jpg 4 91 91

Holger Danske série

1. díl >

Kniha je příběhem dánského inženýra Holgera, který je z bojiště druhé světové války přenesen do fantastického světa připomínajícího Francii za dob křižáckých válek s příměsí artušovských motivů. Cestou za záchranu tohoto světa před armádami Kruhu temnot potkává množství bájných tvorů a snaží se tento svět pochopit svým vědeckým myšlením.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Albatros (ČR)

Three Hearts and Three Lions, 1953

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři srdce, tři lvi. Přihlašte se a napište ho.

špulo
13.07.2023 4 z 5

Príjemná a v podstate jednoduchá fantasy z čias, keď bola fantasy tým, čím má byť. Poctivo sa drží pravidiel žánru, ničím zásadne neprekvapí, len si pekne kráča vyšlapanou cestičkou do cieľa. Žiadna 600 a viac stranová kláda, ktorá vám zlomí zápästia a preklepne kolená. Ideálna starinka na dovolenku, ktorá nezaberie veľa miesta. Príjemne rozosní hlavu, odvetrá myseľ a rozjasní prípadný upršaný deň/večer/noc ;)).

ludek.n
12.07.2023 3 z 5

Poul Anderson vzal všechny klasické fantasy propriety a pohádková klišé, pořádně je zamíchal, protřepal a pak jimi s rozmyslem a fortelností zkušeného vyprávěče pokryl stránky Tří srdcí a tří lvů. Setkáme se tak se starou čarodějnicí, proradnými Farizeji, drakem, kamenným obrem, vlkodlakem, vodní vílou, strašlivými kanibaly, nesmrtelným trollem, trpaslíkem nebo nádhernou labutí pannou. Samozřejmě nesmíme zapomenout na hlavního hrdinu - rytíře bez bázně a hany, dánského prince a osvoboditele utlačovaných, Holgera Carlsena, který unikl hrůzám války v jednom světě, aby zapadl do víru válečných příprav ve světě druhém. V jeho postavě jsme pak svědky hledání sebe sama, svého poslání, ztracených vzpomínek, ale i lásky, štěstí a naděje. Je to dobrodružné, pohádkové, veselé a zábavné vyprávění, které nicméně ničím nepřekvapí a je na jednu stranu až příliš hodné a bezzubé. Překážky, které musí Holger na své cestě za naplněním osudu zdolat, jsou spíše zídky než zdi, což ve výsledku znamená ztrátu dramatického náboje a nějakého toho očekávání věcí příštích.

Richie1
28.12.2022 3 z 5

Krásný krátky román od klasika fantasy. Příběh částečně vystavěný na legendách evropské historie a mytologie mě bavil svou směsí romatiky, dobrodružna i fantasy prvky. Anderson opět nezklamal. 65%

Knižní novinky (4. týden)

17.01.2019

Kniha Tři srdce, tři lvi v seznamech

Poul Anderson
americká, 1926 - 2001
1997  83%Stráž času (9 povídek)
1999  73%Tři srdce, tři lvi
1993  75%Zlomený meč