Holocaust ...a Bůh tehdy mlčel přehled

Holocaust ...a Bůh tehdy mlčel
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24179/holocaust-a-buh-tehd-24179.jpg 4 20 20

Podtitul: Tři osudy a jeden proces: pohled do zákulisí nacistických vyhlazovacích záměrů Spisovatel literatury faktu přibližuje průběh procesu s nacistou, který se zabýval \"konečným řešením židovské otázky\". Rekapitulace procesu s německým důstojníkem Karlem Wolffem - členem osobního štábu H. Himmlera a zástupcem nacistické delegace při tajných jednáních s A. Dullesem ve Švýcarsku. Wolffův proces odhalil zločinné mechanismy, jež sloužily ke konečnému řešení židovské otázky - masové popravy a hromadné vyvražďování.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Holocaust ...a Bůh tehdy mlčel. Přihlašte se a napište ho.

honza66
28.03.2013 5 z 5

Holocaustové lituratury je hodně, ale tato kniha stojí za to. Ne že by byla v něčem zásadním způsobem objevná, to asi u tohoto tématu ani moc nejde. Ale je citlivě sepsaná a zkomponovaná. Přehlédnout nelze ani zpracování samotné knihy a její kvalitní a důstojnou "starosvětskou" vazbu.

Ocenění knihy (1)

2004 - Cena Miroslava Ivanova (Dílo vydané během posledních tří let)

Kniha Holocaust ...a Bůh tehdy mlčel v seznamech