Homo Faber přehled

Homo Faber
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495617/bmid_homo-faber-Sd1-495617.png 4 95 95

Homo faber jako jeden z nejlepších románů švýcarského autora Maxe Frische. Je moderní oidipovskou tragédií, temným, napínavým příběhem, který fascinuje barvitou metaforickou mluvou a intenzivním nahlédnutím do psychiky neobvyklého protagonisty, jenž se domnívá, že má svůj život pevně v hrsti. Vedle filozofických otázek o životě a stárnutí se v něm setkáváme i s kulturou American Way of Life 50. let, středoamerickou džunglí a uplynulou krásou Havany.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Archa (ČR)

Homo faber, 1957

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Homo Faber. Přihlašte se a napište ho.

Kopta
14.07.2024

Začátek slibný, ale když se kniha houpe od ničeho k ničemu, začíná to být problém. Je to škoda. Moc nemám motivaci.

Pablo70
13.07.2024 3 z 5

Trochu nakašírované, není-liž pravda? Ti starší spisovatelé potřebovali dělat parafráze na antická dramata a ukazovat, že náš svět začíná být přetechnizovaný. Dělají to se vší parádou, zde se smrdícími oběšenci a zvířaty, vlekou nás pustinou tak hrůzostrašnou, až nám z toho vstávají vlasy. Ale technokrati jsou i obyčejní, jako my – kreativci, jen přemýšlejí jinak. Opravdu. Ještě jste žádného nepotkali? Nepotřebují naše knihy, protože čtou něco jiného – tabulky, návody apod. Tady je asi nepotkáte (na knižní databázi). Mají opravdu jiné myšlení … jak říkal Steve Jobs: Think different. Oh, really!

Friedulka
22.08.2023 5 z 5

Řecká tragédie v podání Maxe Frische. Osudovost smějící se rozumu. Něco takového by zřejmě nikdo nechtěl zažít. Výborný, leč těžký příběh.
Sabeth, jedno z nejkrásnějších jmen v literatuře .
Asi budu trochu za kacíře, ale film je ještě mnohem skvostnější, doporučuji.

Kniha Homo Faber v seznamech